Τρίτη 4 Μαΐου 2010

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στην Αθήνα


Ποια είναι τα όρια του χρόνου και τι υποστηρίζει η θεωρία των χορδών; Πόσο επικίνδυνη είναι η ιδέα του Δαρβίνου; Ποιο λουλούδι θεραπεύει το διαβήτη; Τί έχουν να μας πουν οι αρχαίοι αστρονόμοι του Τιμπουκτού; Μήπως το Χάος είναι λίγο παρεξηγημένο; Απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις θα δώσουν οι καθημερινές προβολές του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 29 Μαΐου.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του φεστιβάλ, κατά την οποία ντοκιμαντέρ της φετινής παγκόσμιας παραγωγής, που καλύπτουν κάθε επιστημονικό πεδίο, κάνουν πρεμιέρα για το αθηναϊκό κοινό με δωρεάν είσοδο. Η δεύτερη, διαγωνιστική φάση, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, όπου οι καλύτερες ταινίες θα διαγωνιστούν για τα πέντε βραβεία του φεστιβάλ (Βραβείο καλύτερης ταινίας, Βραβείο καινοτομίας και τεχνολογίας, Καλλιτεχνικό βραβείο, Βραβείο επικοινωνίας της επιστήμης, Βραβείο κοινού)....Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, μοναδικός θεσμός στο είδος της επιστημονικής, αντικειμενικής και τεκμηριωμένης ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, διοργανώθηκε από το CAID (Κέντρο Επιστήμης Κοινωνίας και Τέχνης) για πρώτη φορά τον Μάιο του 2006. Συγκεντρώνοντας ταινίες από όλο τον κόσμο - αξιόλογες παραγωγές που συχνά αποτελούν αντικείμενο μακρόχρονων επιστημονικών μελετών - οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διάδοση της επιστήμης σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μέσω του κινηματογράφου.

Φέτος, το CAID συνδυάζει, για πρώτη φορά, τη σύγχρονη έρευνα με τη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα με τις πρώτες προβολές, θα παρουσιάζεται στο χώρο του CAID η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακής Τέχνης "Βερολίνο - Αθήνα", όπου καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τεχνολογία του βίντεο και των υπολογιστών με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Οι προβολές θα γίνονται στον χώρο του CAID (Τρ-Τε-Πε 16.00 - 18.00 και Πα-Σα 17.00 - 20.00), Ελληνικού Κόσμου (πρώην Πολυκράτους) 6, 182 33, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Τηλ: +30-210-7251893, +30-210-8945945, www.caid.gr.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails