Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Απαξίωση του πολιτικού συστήματος, γκρίζο και βίαιο το μέλλον.


Σοκ για το πολιτικό σύστημα συνιστούν τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας της εταιρείας Vprc για τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις που διαμορφώνονται με την υιοθέτηση του τρίτου πακέτου οικονομικών μέτρων. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα κόμματα ή τους θεσμούς για την έξοδο από την κρίση, προβλέποντας βίαιες εξεγέρσεις, κύμα μετανάστευσης και αυξηση της εγκληματικότητας. Από όλα τα πολιτικά κόμματα, η εμπιστοσύνη προς την ΝΔ βρίσκεται στο ναδίρ, επιρεασμένη ίσως και από τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εμφανής είναι επίσης η ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας καθώς η πλειοψηφία όχι μόνο δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αλλά πρότείνει δραστικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λύσεις για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους μέχρι την φορολόγηση της εκκλησίας και την δραστική μείωση των εξοπλισμών.

Ολα αυτά μέσα σε συνθήκες απογοήτευσης και απαισιοδοξίας για το μέλλον,που επίσης καταγράφει η έρευνα με τις απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που ακολουθούν.
Δείτε την έρευνα της Vprc εδώ: http://tvxs.gr/node/57985

1 σχόλιο:

KOSTAS PAP είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες προτιμούν το πακέτο στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ, έστω κι αν αυτό συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας, από τη χρεοκοπία και δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν θυσίες, ώστε να επιλυθεί η κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα». Το ερώτημα που τέθηκε στους 1.000 συμμετέχοντες ήταν: «Είστε υπέρ του προγράμματος Ε.Ε.-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;».
Φοβερή η ερώτηση του γκάλοπ "είστε υπέρ της διάσωσης με το ΔΝΤ ή υπέρ της χρεωκοπίας" εντελώς στημένη. Δηλαδή τι να απαντήσει ο κόσμος ναι είμαι υπέρ της χρεωκοπίας; Γιατί η ερώτηση δεν ήταν "είστε υπέρ της διάσωσης με άλλο τρόπο ή την λιτότητα με προσφυγή στο ΔΝΤ" και τότε να ξαναμετρούσαμε τις απαντήσεις. Στημένα γκάλοπ για να επηρρεάσουν την κοινή γνώμη. Ντροπή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails