Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Αφήστε ήσυχη την ιστορία και τη δίκη των Εξι!Η ιστορία δεν γράφεται με δικαστικές αποφάσεις!Πλην όμως οι δικαστικές αποφάσεις (ακόμα και εσφαλμένες) είναι κι αυτές μέρος της ιστορίας.Δείχνουν δε σαφέστατα το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής κατά την οποία διεξήχθη η κάθε δίκη.

Κι η ιστορία τι άλλο είναι παρά το σύνολο των καλών και κακών στιγμών ενός λαού,ενός έθνους,ενός κράτους στην πορεία του χρόνου.
Αλίμονο αν ο καθένας μας (καθόσον όλοι έχουμε έννομο συμφέρον ως πολίτες του κράτους) προσπαθήσει δεκάδες χρόνια μετά να διορθώσει τα κατά τη γνώμη του κακώς κείμενα της ιστορίας μας.

Ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης-παρατηρητής της ιστορίας είναι σε θέση να κρίνει και να διαμορφώσει άποψη.
Και το σπουδαιότερο η ίδια η ιστορία έχει κρίνει κι έχει κατατάξει τους πρωταγωνιστές της εκεί που τους πρέπει.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;....Διότι στον Αρειο Πάγο συζητείται η αίτηση για την αναψηλάφηση της "Δίκης των Εξι"!
Η γνωστή δίκη του 1922 που η απόφασή της ήταν ποινή εκτέλεσης στους Εξι που θεωρήθηκαν υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ογδοντα οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά κάποιος απόγονος ενός εκ των εκτελεσθέντων αιτείται τη δικαίωση του προγόνου του δια της αναψηλάφησης της δίκης.
Αντιλαμβάνεστε πως όποια κι αν είναι η απόφαση δεν μπορεί ν' αλλάξει στο παραμικρό τα γεγονότα και τ' αποτελέσματά τους έτσι όπως είναι καταγεγραμμένα στην ιστορία μας,στη συνείδησή μας και σε κάποιους και στο πετσί τους.
Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει τυχόν αθωωτικήαπόφαση είναι μια βιομηχανία αναψηλάφησης δικών και αναμόχλευσης πολιτικών παθών.
Καλώς ή κακώς η ιστορία μας περιλαμβάνει χιλιάδες γεγονότα που και μόνο η χρονική στιγμή κατά την οποία διαδραματίστηκαν τα καθιστά αυτομάτως αναψηλαφηστέα.
Μ' αυτή τη λογική ακόμα και η δίκη του Ιησού Χριστού χρήζει αναψηλάφησης!Και γιατί όχι κι αυτή του Σωκράτη!Κι όμως για την πολύ πιο πρόσφατη δίκη Πολκ-Στακτόπουλου απορρίφτηκαν όλες οι αιτήσεις αναψηλάφησης.
Προς Θεού κύριοι δικαστές μην ανοίξετε τέτοια φάμπρικα.
Αν θέλετε να γράψετε ιστορία,γράψτε τη σύγχρονη που έτσι κι αλλιώς έχετε καθήκον να το κάνετε.
Βοούν κάθε μέρα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις σκανδάλων που αφορούν πολιτικούς,επιχειρηματίες,καλλιτέχνες κι υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.
Δισεκατομμύρια χρήματα του Ελληνικού λαού έχουν περάσει στις τσέπες τους παρανόμως.
Κινηθείτε αυτεπαγγέλτως και γράψτε τη σύγχρονη δική σας ιστορία σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους,τα ήθη,τα έθιμα και τις αξίες του Ελληνικού λαού.Αφήστε ήσυχη την ιστορία και τις ιστορικές αποφάσεις,ακόμα κι αν είναι εσφαλμένες!
http://zeidoron.blogspot.com/2010/05/blog-post_122.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails