Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κρήτη, η καλύτερη γαστρονομική περιοχή.


Η Κρήτη θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα, από γαστρονομικής άποψης, περιοχή της Ελλάδας ,σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ, η γαστρονομία τα επόμενα 5 χρόνια μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους επιλογής της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ένταξη της γαστρονομίας στο χαρτοφυλάκιο του ελληνικού τουρισμού και η πλήρης απασχόληση μιας ομάδας επαγγελματιών. Αν αυτό δεν καταστεί σύντομα δυνατό σε επίπεδο υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο ΣΕΤΕ προτίθεται να διερευνήσει την υλοποίηση του σχεδίου αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως επισημαίνεται η γαστρονομία υπεισέρχεται με διττό τρόπο στη συζήτηση για τον τουρισμό καθώς αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες και ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για ειδικού ενδιαφέροντος τουρίστες. Κοινή παραδοχή είναι το γεγονός ότι στις τουριστικές περιοχές υπάρχει έλλειμμα ποιότητας και εντοπιότητας στην κουζίνα εστιατορίων και καταλυμάτων ενώ ελάχιστοι είναι οι εστιάτορες και ξενοδόχοι που νιώθουν πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας.... Πολυμελές συνεργείο Αμερικανών παραγωγών και δημοσιογράφων βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην Κρήτη προετοιμάζοντας την προβολή 13 επεισοδίων αφιερωμένη στην κρητική γαστρονομία και όχι μόνο.

Οι προβολές θα αρχίσουν τον Οκτώβριο σε τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής που εστιάζουν στον γαστρονομικό τουρισμό και της Ευρώπης.
Το συνεργείο βρίσκεται ήδη 1 εβδομάδα στην Κρήτη και έχει επισκεφθεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Βάμο, το Σμάρι, τις Μαργαρίτες, το Πάνορμο.
Μαγειρέψαμε χόντρο με χοχλιούς, κουνέλι με ελιές, οφτό και αντικριστό στα Χανιά, πήγαμε σε τυροκομείο για να δούμε πώς παρασκευάζεται το τυρί, δοκιμάσαμε ντόπια κρασιά και ρακή.

Το αντικριστό και ο τρόπος που ψήνεται αλλά και η ρακή, τους έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ το συνεργείο πίνει με τα κεράσματα πολλές ρακές δεν ζαλίζεται καθόλου!.

Τις ημέρες αυτές το τηλεοπτικό συνεργείο έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου και προετοιμάζει γυρίσματα στην περιοχή της Ελούντας και της Πλάκας.

“Η γαστρονομία είναι ένα πανίσχυρο όπλο για τον ελληνικό τουρισμό. Εχουμε την καλύτερη κουζίνα και τα καλύτερα προϊόντα. Δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα των Ιταλών ή των Ισπανών που προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους.

patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails