Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Καπιταλιστική κρίση: αίτια και λύσεις.Η κρίση του καπιταλισμού και κάποιες βιώσιμες λύσεις από τον Rick Wolff - The from dimitris meletis on Vimeo.

Ο καθηγητής οικονομικών Richard Wolff (University of Massachusetts Amherst) αναλύει την κρίση του καπιταλισμού και προτείνει κάποιες βιώσιμες λύσεις από σοσιαλιστική οπτική με βάση την αυτοδιαχείριση. Πρόκειται για μια έξοχη ανάλυση που προέρχεται από διάλεξη σε φοιτητές και έχει, ως εκ τούτου, την αμεσότητα και απλότητα που είναι απαραίτητη για την κατανόησή της. Επίσης, ευφάνταστος στο στυλ του, ο Wolff κάνει αυτή την πολύτιμη εκπαιδευτική διαδικασία ιδιαίτερα ευχάριστη χρησιμοποιώντας οξυδέρκεια και χιούμορ....Τη διάλεξη αυτή προτείνω να δείτε με παρέα για να ακολουθήσει συζήτηση μετά. Προτείνω μάλιστα αυτή τη συζήτηση ως προπαρασκευαστική, καθώς ο καθηγητής θα επισκεφτεί την Ελλάδα για μια διάλεξη δια ζώσης, στην ΑΣΟΕΕ στις 27 Μαΐου.

Η αξία αυτής της διάλεξης συνίσταται στο γεγονός ότι προτείνει πραγματικά μία συγκεκριμένη λύση για την έξοδο από το παρόν οικονομικό σύστημα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σύνδεση ανάμεσα στην οικονομία και την πολιτική. Αν και αναφέρεται στην αμερικανική οικονομία, θα νιώσετε σαν να αναφέρεται στην Ελλάδα.
http://www.salata.tv/webtv/channel1/267-rick-wolff-on-crisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails