Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία.


Σάββατο 8/5, ώρα 12.00, σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Οικολόγων Πράσινων, έξω από το κατάστημα της ΜARFIN στη Σταδίου, για να εκφράσουμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στη βία καθώς και τη θλίψη μας για τα 3 θύματά της.

Νιώθουμε όλοι θύματα της βίας.
Καλούμε, όμως, και την κοινωνία, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορεις να εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο την σντίθεσή τους στη βία, όπως και να εκφράζεται όπως και αν προσπαθεί να δικαιολογηθεί.
Καμία δικαιολογία για τη χρήση βίας που είτε σκόπιμα είτε από αδιαφορία οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η βία δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως οδηγεί σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η οργή της κοινωνίας πρέπει να μετασχηματιστεί σε διάθεση για συνειδητές αλλαγές όλων όσα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση....H βαθιά οικονομική, δημοσιονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και περιβαλλοντική κρίση αλλά και η αναποτελεσματική και άδικη κυβερνητική πολιτική δεν μπορούν να αντιμετωπιστούμε παρά μόνο μέσα από τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, που θα συμβάλει σε αλλαγές στην οικονομία, στην πολιτική και στο πολιτικό σύστημα, στη λειτουργία της δημοκρατίας, στην κοινωνική οργάνωση, στο φορολογικό σύστημα.
Μια λύση που θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή των πολιτών, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αυοοργάνωση της κοινωνίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, και θα βασίζεται στην πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails