Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Άνθρωποι, το κρέας της ιστορίας.


Ίσως λόγω της πρόσφατης ιστορίας με την εφορία, ο Βοσκόπουλος διάβασα ότι μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις επειδή αισθάνθηκε δυσφορία. Φανταστείτε τώρα τι παθαίνει ο απλός κοσμάκης που δεν έχει ούτε ακίνητα, ούτε καταθέσεις, ούτε άλλα εισοδήματα, λόγω των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων αυτή την εποχή, και πόσοι από αυτούς θα πεθάνουν από άγχος και στεναχώρια. Όχι αυτοί που πήγαιναν κάθε χρόνο διακοπές στο εξωτερικό και άνοιγαν μπουκάλια στη Βίσση, αλλά οι άλλοι, οι πιο φτωχοί.

Στην οικονομία μια κεντρική τράπεζα ανεβάζει ή κατεβάζει το επιτόκιο κατά 0,25% και η οικονομία αναπτύσσεται, βυθίζεται στην ύφεση ή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση, με μια μόνο τόσο μικρή μεταβολή του επιτοκίου. Αυτό συμβαίνει επειδή μιλάμε για τεράστιους αριθμούς οικονομικών συμμετεχόντων και ποσών.

Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει όταν μειώνουν τους μισθούς τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων ή όταν η ύφεση θα είναι φέτος -4% και -3,5% το επόμενο έτος (καλώς εχόντων των πραγμάτων). Μιλάμε για κυριολεκτική φυσική εξόντωση ανθρώπων....Μιλάμε για γενοκτονία μιας κατηγορίας ανθρώπων που η στεναχώρια θα τους οδηγήσει σιγά, σιγά σε δυσφορία και στο θάνατο. Στους μεγάλους αριθμούς αυτή η επιπρόσθετη δυσφορία και στεναχώρια, λόγω των οικονομικών μέτρων, μεταφράζεται σε αυξημένους θανάτους, όπως οι μεταβολές στα επιτόκια συνεπάγονται μεταβολές στην οικονομική δραστηριότητα.

Στην Κίνα είδα ότι οι άνθρωποι σε κάποια εταιρεία πηδάνε από τα παράθυρα και αυτοκτονούν και γι' αυτό αποφάσισαν να τους βάζουν να υπογράφουν με την πρόσληψη δηλώσεις ότι δεν θα αυτοκτονήσουν.
Δείτε εδώ.
Από: Greek rider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails