Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ απομακρύνει τον διαβήτη.


Οι υγιείς ενήλικοι που πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια αλκοόλ την μέρα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και ιατρικά κέντρα της Ολλανδίας, κράτησε δέκα χρόνια και μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα διάγουν ένα στιλ υγιεινής ζωής (καταπολέμηση παχυσαρκίας, φυσική άσκηση, όχι κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή), έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες....Ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλείται συχνά από την παχυσαρκία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό. Η πάθηση, που πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών, ακρωτηριασμό κ.α.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails