Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τώρα έρχονται και τα «κοράκια».


Βρίσκουν πρόσφορο το έδαφος και έρχονται να αγοράσουν και να «επενδύσουν» στην χώρα, τώρα που έχουμε πιάσει πάτο.
Και εμείς, αλίμονο, πάντα πρόθυμοι, ειδικά σε εποχές κρίσης και ύφεσης της αγοράς και του τουριστικού προϊόντος, να ξεπουλήσουμε ακόμα και τα κόκαλα των προγόνων μας.
Επειδή δεν μπορώ να διαχειριστώ το προϊόν δεν σημαίνει ότι έχω και το δικαίωμα, να ξεπουλήσω τις παρακαταθήκες των μελλοντικών γενιών.
Από τι μία ξεπουλάμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και από την άλλη μας ενοχλεί όταν μας λένε οι ξένοι ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους ανθρώπους που πέρασαν κάποτε από αυτή τη γη.
Για όσους αυτό το θεωρούν ανάπτυξη και πρόοδο με γειά τους και χαρά τους λοιπόν.
Αλίμονο στις επόμενες γενιές.
Η είδηση:
Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη απο την Dolphin Capital
Επενδύσεις που φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ στον τουριστικό κλάδο αναμένεται να φέρει εις πέρας στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια η εταιρία Dolphin Capital Investor Limited (DCI), που επενδύει στην ανάπτυξη των οργανωμένων τουριστικών θερέτρων και είναι εταιρία εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.
Σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Μίλτος Καμπουρίδης υπογράμμισε ότι για την Ελλάδα προγραμματίζονται μεγάλης κλίμακας επενδύσεις και συγκεκριμένα για τις περιοχές, Κρήτη, Πόρτο Χέλι, Τζιά, Βόλο και Βοιωτία, με τις περισσότερες εξ'αυτών να έχουν λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.
Οποια προβλήματα έχουν ωστόσο καταγραφεί δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την ευόδωση ολόκληρης της επένδυσης στην Ελλάδα, σημείωσε με έμφαση ο κ. Καμπουρίδης τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα η εταιρία έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 250 εκατ. ευρώ, που μέχρι τώρα έχουν διατεθεί για αγορά γης....Η πρώτη επένδυση που άμεσα θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία είναι αυτή που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι αυτή στο Πόρτο Χέλι, "The porto Heli Collection" ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το πρώτο Amanresort με κατοικίες στην Ευρώπη (ξενοδοχείο με 38 σουίτες και σπα, κατοικίες, γκολφ, κέντρο Ιππασίας κα) το οποίο τη χρονιά του 2012 θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του.
Σε ό,τι αφορά την Dolphin, όπως τονίστηκε έχει αντλήσει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της στο βρετανικό χρηματιστήριο και μέχρι τώρα έχει διαθέσει πάνω από 750 εκατ. ευρώ για αγορές ανάπτυξης γης άνω των 63.000 στρεμμάτων.
Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κροατία, την Κροατία, τον Παναμά, και τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Πηγή είδησης: 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails