Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Το internet μπορεί να φέρει την ευτυχία?


Βρετανοί ερευνητές από το U.K.'s Chartered Institute of IT (γνωστό ως BCS), έπειτα από έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ίντερνετ συνδέεται με την ευημερία και πιο συγκεκριμένα, το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα για τις ζωές τους.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τη έρευνα «World Values Survey» που περιλαμβάνει απαντήσεις πάνω στο θέμα από ένα δειγματολόγιο 35.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο κόσμο. Σημαντικός παράγοντας αποτέλεσε το γένος αντίθετα με την ηλικία των ερωτηθέντων που δεν επηρέασε καθόλου τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να εκθέσουν συναισθήματα ευημερίας όταν «συνδέονταν» στο διαδίκτυο. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι πιθανώς αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι γυναίκες βρίσκονται στον επίκεντρο του οικογενειακού κοινωνικού δικτύου....Ο συντάκτης της μελέτης, Michael Willmott, υποστηρίζει ότι: «η ανάλυσή μας καταλήγει στο συμπέρασμα πως το διαδίκτυο παίζει ένα διευκολυντικό και ενθαρρυντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, αυξάνοντας την αίσθηση της ελευθερίας και του ελέγχου, με θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ή την ευτυχία».

Μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση του διαδικτύου έχουν άνθρωποι που ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, με χαμηλά εισοδήματα ή λιγότερα προσόντα. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εξυμνεί τη χρήση του διαδικτύου, καθώς οι μέχρι τώρα μελέτες προέβαλλαν τις επιπτώσεις, όπως ο εθισμός και η αύξηση του άγχους.

Πηγή: TIME
http://tvxs.gr/node/58426

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails