Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καταποντίζονται τα χρηματιστήρια στην Ασία.


Μεγάλη πτώση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στην Ασία, έπειτα από την ανακοίνωση των αποκαρδιωτικών αναφορών για την αμερικανική αγορά εργασίας την περασμένη εβδομάδα και με φόντο την οικονομική κατάσταση στην Ουγγαρία.

Με πτώση 3,84% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.
Μετά μια αρνητική συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 380,39 μονάδες (-3,84%) και διαμορφώθηκε στις 9.520,80 μονάδες, φθάνοντας στο κατώτερο επίπεδό του των τελευταίων τουλάχιστον έξι μηνών, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, της αναζωπύρωσης των φόβων για την οικονομία στις χώρες της Ευρώπης και της υποχώρησης του ευρώ.
Ο δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 30,95 μονάδων (-3,48%) και διαμορφώθηκε στις 859,21 μονάδες....Η νέα αυτή αποθαρρυντική εξέλιξη προκάλεσε επίσης την πτώση του ευρώ έναντι του γεν, βλάπτοντας τις προοπτικές για κέρδη των ιαπωνικών εξαγωγικών ομίλων, προκαλώντας καταβαράθρωση των μετοχών τους.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του χρηματιστηρίου της Σεούλ, δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης KOSPI υποχωρεί κατά 35,11 μονάδες, μία πτώση που μεταφράζεται σε 2,11%, και διαμορφώνεται στις 1.629,02 μονάδες.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας και η κατάσταση στην Ουγγαρία προκάλεσαν την πτώση κατά 2,7% και στο Χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, όπου ο δείκτης ASX 100 υποχώρησε κατά 120 μονάδες στις 4.209.

Η πτώση παρέσυρε και το αυστραλιανό δολάριο, το οποίο απώλεσε 2 σεντς από την προηγούμενη ισοτιμία του, η οποία διαμορφώνεται στα 83 σεντς ΗΠΑ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails