Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κλειστό και άδειο το κτίριο του ΙΚΑ στη Χερσόνησο.


Κλειστό και άδειο, χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό είναι ολοκαίνουριο κτίριο 1000 τ.μ. που πρόκειται να στεγάσει τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Χερσονήσου, την ίδια ώρα που πάνω από 120.000 ασφαλισμένοι (το καλοκαίρι) ντόπιοι και ξένοι από Γούβες, Χερσόνησο και Μάλια, αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στο ΙΚΑ Ηρακλείου ακόμη και για μια απλή εξέταση αίματος ή μια ακτινογραφία.
Οροφος 1000 τ.μ. που πρόκειται να στεγάσει τις Υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Χερσονήσου, παραμένει άδειος και σφραγισμένος, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ιατρικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι από Γούβες, Χερσόνησο και Μάλια, αλλά και ξένοι που βρίσκονται το καλοκαίρι στην περιοχή, πρέπει να πάνε στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, για να κάνουν ακόμη και μια απλή αιματολογική εξέταση ή μια ακτινογραφία!
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αναγκάζονται να πάνε για τις πιο απλές εξετάσεις στο ΙΚΑ Ηρακλείου ή σε ιδιωτικά κέντρα, όπου τις πληρώνουν, ενώ οι ξένοι καταλήγουν στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα της περιοχής, και στη συνέχεια εισπράττουν όσα πλήρωσαν από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
patris.gr

4 σχόλια:

anatoli είπε...

Λύστε μου μιαν απορία παιδιά: Τον τελευταίο μήνα (και παραπάνω), η πόλη έχει γεμίσει αστυνομικούς. Είναι μπαστακωμένοι από το πρωί ίσαμε το βράδυ έξω από τη Νομαρχία, το Δημαρχείο, την Αγορά και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Δεν περιπολούν, απλώς στέκονται δίπλα στα περιπολικά ή τις μοτοσυκλέτες. Είναι ιδέα μου; Στέκονται απλά για να σπέρνουν το φόβο τον κόσμο; (κάτστε καλά γιατί σας βλέπουμε, το Κράτος είναι εδώ και διασφαλίζει την ησυχία και την τάξη). Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ ύποπτο.
Εκφράζοντας την απορία μου σε συγγενή αστυνομικό μου απάντησε αγανακτισμένος πως εσείς οι αριστεροί δεν είσατε με τίποτα ευχαριστημένοι τελικά. Άμα δε φαίνεται αστυνομικός στους δρόμους λέτε ότι η αστυνομία είναι απούσα και τώρα που σας φυλάμε πάλι έχετε παράπονα και διαμαρτύρεστε. Δεν είδες πόσο έπεσε η εγκληματικότηα στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες; Άκουσες για παραβατικά περιστατικά αυτόν τον καιρό;
Εγώ όμως επειδή δεν τα χάφτω αυτά,ρωτάω: Υπάρχουν αστυνομικοί και στο Ηράκλειο κατά τον τρόπο που σου περιέγραψα, Μάνο; Σου υπενθυμίζω, δεν περιπολούν. Είναι μπαστακωμένοι και τους βλέπεις στρίβοντας τη στροφή. Τι σκ.. γίνεται;;;;;;

busy bee είπε...

Καλησπέρα "anatoli"
Τίποτα δεν έχει αλλάξει πουθενά και σε τίποτα.
Η αστυνομοκρατία υπάρχει για να συνεχίζει να προστατεύει τους ολίγους,... τους ολίγους που συντηρούνε το σάπιο σύστημα και αυτούς που τους εκπροσωπούν, αλλά και παράλληλα συντηρούν.
Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει τίποτα, μόνο η δύναμη του ισχυρού, αυτού που κατέχει το χρήμα και του δίνει και την εξουσία, το κλεμένο στην ουσία χρήμα, πρέπει να υπάρξει μία επανάσταση από τους αποβλακομένους του καναπέ....διαφορετικά μην περιμένεις τίποτα.
Οι μόνες παραβατικότητες που υπάρχουν είναι αυτές που υπήρχαν πάντα, για να παρουσιάζουν στο γαμημενο σύστημα τους, ότι και καλά κάτι κάνουν, αλλά που στην ουσία οι ίδιοι συντηρούν γιατί τους βολεύει.
Αστα να πάνε στο διάολο.
Καλό βράδυ και ώρα καλή.

anatoli είπε...

Άντε πάλι!
Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο: Υπάρχουν αστυνομικοί σκορπισμένοι στην πόλη σου όπως και στη δική μου που βρίσκεται στην άλλη μπάντα του νησιού, καθόλην τη διάρκεια της μέρας; Έχεις προσέξει κάτι τέτοιο; Η αίσθησή μου είναι ότι λειτουργούν ως φόβητρο σε πιθανές κινητοποιήσεις. Ποτέ, επαναλαμβάνω ποτέ δεν είχα δει τόσους αστυνομικούς ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ κάτι, στα Χανιά. Τι μου κάνεις βαρύγδουπες αναλύσεις;
Καλό ξημέρωμα. (Ο θεός να το κάνει)

busy bee είπε...

Είμαι εκτός των τοιχών...οπότε δεν μπορώ να έχω εικόνα.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails