Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Οι γυναίκες επιλέγουν το... σπέρμα!


Όταν οι άντρες έλεγαν μέχρι τώρα ότι "οι γυναίκες είναι δύσκολες", εννοώντας επιλεκτικές, σίγουρα δεν εννοούσαν ότι η επιλεκτικότητα τους φτάνει μέχρι το βαθμό να ορίσουν ποιο σπέρμα θέλουν να γονιμοποιηθεί. Έρχεται, όμως, η επιστήμη σήμερα και μας λέει ότι το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας ενδέχεται να απορρίπτει σπέρματα τα οποία εκτιμά ότι ποιοτικά δεν είναι αρκετά καλά για να γονιμοποιηθούν.

Η διαπίστωση αυτή έγινε έπειτα από έρευνα την οποία συντόνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, Σάρα Ρόμπερτσον, η οποία υποστηρίζει ότι πειράματα δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν ένα έμφυτο σύστημα ελέγχου το οποίο αποφασίζει, αν ο άντρας σύντροφος έχει την ποιότητα που αξίζει, να επενδύσει η γυναίκα την αναπαραγωγική της ενέργεια.

"Πιστεύουμε, πραγματικά, ότι μερικές γυναίκες είναι περισσότερο επιλεκτικές από άλλες", δήλωσε η κ. Ρόμπερτσον. "Μέρος όλης αυτής της διαδικασίας είναι, επίσης, το γυναικείο σύστημα να εκτιμήσει, αν η χρονική στιγμή είναι η ενδεδειγμένη και αν ο συγκεκριμένος σύντροφος είναι ο κατάλληλος για να συλλάβει. Μερικές γυναίκες έχουν πιο τελειοποιημένο αυτό το σύστημα επιλογής....Επίσης, εκείνο το οποίο αντιλαμβανόμαστε είναι ότι μερικά ζευγάρια ενδέχεται να μην ταιριάζουν στο θέμα της γονιμοποίησης. Δηλαδή, το σύστημα της γυναίκας δεν ανταποκρίνεται στο σπέρμα του άντρα. Γι' αυτό ενδέχεται να 'ευθύνεται' ένας από τους δύο. Αυτό δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί".

Τα πειράματα, πρέπει να τονιστεί, έχουν γίνει κυρίως σε ποντίκια και χοίρους. Η καθηγήτρια κ. Ρόμπερτσον δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ίδιες ή παρόμοιες σχεδόν αρχές θα διέπουν και το ανθρώπινο γυναικείο σώμα.

Η ίδια τόνισε ότι η ανακάλυψη παρουσιάζει μεγάλη βαρύτητα και από την άποψη ότι το γυναικείο σώμα έχει την ικανότητα να αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να συλλάβει.

"Εκτιμούμε ότι είναι ένας τρόπος που έχει αναπτύξει το βιολογικό σύστημα, προκειμένου να αποφύγει εγκυμοσύνες με γενετικά κατεστραμμένο σπέρμα. Εξάλλου, ενδέχεται να είναι ένας τρόπος το γυναικείο σύστημα να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη, όπου οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, όπως για παράδειγμα όταν η γυναίκα είναι σε περίοδο μεγάλου στρες, όταν υπάρχει κάποιο είδος κρίσης, όπως πείνα κ.λπ."

Η ίδια, εντούτοις, θα τονίσει ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, προκειμένου να έλθουν στην επιφάνεια κι άλλα στοιχεία.

Σ' αυτό το στάδιο ζητούνται εθελόντριες από 18-40 χρόνων οι οποίες έχουν ένα σταθερό, ενεργό σεξουαλικό δεσμό.
nooz.gr

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Ξαφνιάστηκα από το άρθρο.
Όχι ότι η φύση δεν εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει.

Έχω όμως μια απορία, οι εθελόντριες τι ακριβώς θα κάνουν;;

Καλημέρα Μάνο
Καλό Σ/Κ
:-)

busy bee είπε...

Η φύση, είτε έτσι είτε αλιώς κάνει την δουλειά της... οι επιστήμονες είναι που θα μας τρελάνουν!! :)
καλημέρα Βάσσια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails