Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Με χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας» της Ακτιβιστικής Ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία και την Ώσμωση-Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής.

Η ομάδα ετοίμασε συλλογικά μια αυτοσχέδια διαδραστική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ βασισμένη σε αληθινή ιστορία των συμμετεχόντων. Η παράσταση διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία της Κυψέλης, με θέμα τις διακρίσεις προς τους μετανάστες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την αντιμετώπιση των μεταναστών από το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, μέσα από τη ματιά ενός ενεργού πολίτη. Καθημερινά, άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι φεύγουν από φόβο για τη ζωή τους ή τη ζωή των οικείων τους. Άλλοι φεύγουν επειδή τους εξανάγκασαν η κοινωνική ή η οικονομική τους κατάσταση. Ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα που είναι κοινό σε όλους τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο, τους μετανάστες και σε αυτούς που εκτοπίζονται στο εσωτερικό της χώρας τους είναι το δικαίωμα στην ελευθερία από διακρίσεις και σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Έλα να συμμετάσχεις στην εξέλιξη της πλοκής, να προβληματιστείς, να συζητήσεις, να παρέμβεις στις εξελίξεις και τελικά να φέρεις την ανατροπή. Είσαι και ΕΣΥ μέρος αυτής της παράστασης!!!
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010
Ώρα:
7:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, Άλσος Γουδή
http://www.facebook.com/event.php?eid=134022493288714

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails