Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η ελπίδα μιας πόλης εναποτίθεται στα αυτοκίνητα υδρογονου.


Με το διαστημικό σχεδιασμό και φώτα του, το ευέλικτο πλαίσιο του και κυρίως τις διασφαλίσεις ότι δεν μολύνει το περιβάλλον, το αυτοκίνητο υδρογόνου αποτελεί μια ελπιδοφόρα λύση στις ρυπογόνες εκπομπές των μέσων μεταφοράς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Leicester είναι πλέον η πρώτη πόλη που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στο άγνωστο, υπογράφοντας μια συμφωνία που προβλέπει ότι 30 αυτοκίνητα υδρογόνου θα δοθούν στους πολίτες της, καθώς επίσης και ότι θα κατασκευαστούν σημεία ανεφοδιασμού τους.

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου Riversimple, περισσότερα λειτουργικά για καθημερινή χρήση και όχι για επίτευξη μεγάλων ταχυτήτων, αγγίζουν μέγιστη ταχύτητα 50 μίλια την ώρα και απόσταση 200 μιλίων ανά ρεζερβουάρ.

Ωστόσο, το διθέσιο όχημα, το οποίο έχει περίπου το ¼ του βάρους ενός μικρού αυτοκινήτου, έχει σώμα από βαμμένα ανθρακονήματα, εκπέμπει μόνο σταγόνες νερού και θεωρείται ένα τεράστιο βήμα για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών. Οι κατασκευαστές επιμένουν ότι το αυτοκίνητο στο σύνολό του είναι ανακυκλώσιμο, αλλά αναγνωρίζουν ότι για να επιτευχθούν οι μηδενικές εκπομπές, το καύσιμο πρέπει να παρασκευαστεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας....«Σκοπός μας είναι να τιθασεύσουμε την πρωτοποριακή τεχνολογία για να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τα παραδοσιακά καύσιμα, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» δηλώνει ο Chris Huhne, γραμματέας του Οργανισμού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. «Με τα επιβατικά αυτοκίνητα το τελευταία καθίσταται περισσότερο σημαντικό, καθώς είναι υπεύθυνα για σχεδόν το 60% των εσωτερικών εκπομπών από τις μεταφορές» προσθέτει.

Η συμφωνία που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Leicester και της Riversimple, μια μικρή κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα το Shropshire, ισχύει πιλοτικά για 12 μήνες. Προβλέπει την ενοικίαση 30 οχημάτων σε ιδιώτες πελάτες, επιχειρήσεις και τοπικούς αξιωματούχους στην τιμή των 200 λιρών το μήνα.
http://tvxs.gr/node/60057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails