Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πιπερόπουλος: Η αρχή της (αυτο)ικανοποίησης.


Η μορφή του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου έχει καταστεί οικεία πλέον στο ευρύ κοινό, το οποίο συναντά συχνά-πυκνά τα ηθικοπλαστικά άρθρα του να κοσμούν διάφορα blogs. Άλλωστε, ο καθηγητής έχει αρκετούς θαυμαστές, οι οποίοι άκριτα εισροφούν την αδιάλειπτη δοκιμιακή παραγωγή του επί παντός θέματος της ελληνικής (και όχι μόνο) κοινωνίας.

Ένα χαρακτηριστικό πόνημα του δοκησίσοφου καθηγητίσκου αποτελεί αυτό περί της "Αρχής της Ικανοποίησης", στο οποίο ο περιλαλίστατος φιλόσοφος του ΠΑΜΑΚ ξεκινά εκ του Δόκτορος Φρόιντ για να καταλήξει στην κριτική του κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος. Κάθετα αντίθετος στα συντεχνιακά κατεστημένα, ο λογιότατος καθηγητής υπογραμμίζει:.... Δυστυχώς στην Ελλάδα των αέναων μεταρρυθμίσεων, κατά υπόσχεση ή και κατά εφαρμογή, αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται, δηλαδή η καθολική ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ των αξιών του κοινωνικού μας συστήματος αλλά και των δομών, και του περιεχομένου της Παιδείας δεν το αγγίζουμε καν φοβούμενοι ίσως τις αντιδράσεις συντεχνιακών κατεστημένων και από την μέσα και από την έξω μεριά του φράκτη των σχολικών προαυλίων.

Βέβαια, αυτό το συντεχνιακό κατεστημένο είναι που επέτρεψε στον Πιπερόπουλο να βολέψει τα παιδιά του σε αξιοζήλευτες θέσεις. Τον γιό του Πάνο Πιπερόπουλο στο ίδιο Τμήμα και με τις γνωστέςμεθοδεύσεις και φωτογραφικές διατάξεις με τις οποίες οι καθηγητές βολεύουν τα παιδιά τους, την κόρη του Ανασταστία Πιπεροπούλου στο Υπουργείο Αμύνης με τη γνωστή υπόθεση των 55 θέσεων "ειδικών επιστημόνων".

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο πατέρας όσο και υιός έχουν μηδαμινό επιστημονικό έργο, καθώς τα άρθρα σε περιοδικά ποικίλης ύλης δεν αποτελούν ακαδημαικό έργο. Όμως ο Πιπερόπουλος έχει σοβαρή προυπηρεσία, μιά και έχει υπάρξει ανώτερο στέλεχος κομμάτων και χρόνια τώρα αγωνίζεται να εκλεγεί βουλευτής, ή έστω δήμαρχος, μιά και οι ψήφοιτης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήταν φαίνεται αρκετές για να τον αναδείξουν στα βουλευτικά έδρανα.
Για την συνέχεια κλικ εδώ: http://kommatoskylo.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+kommatoskylo+%28KOMMATOSKYLO%29

1 σχόλιο:

OOO είπε...

Αχ! ρε φιλε,παει χρονος που εκανα ενα σχολιο σε συζητηση μας.Τον εκοψες βεβαια αμεσως μετα.Συνεχιζει αλλου,απτοητος.
Δεν βαριεσαι...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails