Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Γερμανοί και Ελβετοί δημοσιογράφοι στα οινοποιεία της Κρήτης.


Τα οινοποιεία της Κρήτης επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημοσιογράφοι από την Ελβετία και τη Γερμανία, γεύθηκαν τα θαυμάσια κρητικά κρασιά και μίλησαν με τους οινοποιούς για την ιστορία και τον πολιτισμό του οίνου στην Κρήτη.

Πάνε τέσσερα χρόνια που τα οργανωμένα οινοποιεία της περιοχής του Ηρακλείου ξεκίνησαν μια κοινή προσπάθεια προσέλκυσης και ενημέρωσης του κοινού, καταναλωτικού και επαγγελματικού, σχετικά με τα σημαντικά ποιοτικά βήματα που έχει κάνει ο Κρητικός αμπελώνας. Από το 2008 σε αυτήν την προσπάθεια έδωσαν το παρόν και τα οινοποιεία από την περιοχή των Χανίων και του Ρεθύμνου καθώς πλέον και του Λασιθίου με σκοπό την συνδυασμένη και ενιαία προώθηση του Κρητικού κρασιού συμμετέχοντας σε εκθέσεις εντός κι εκτός Κρήτης, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια κι αναπτύσσοντας με μεθοδικότητα και συνέχεια την έννοια του Οινοτουρισμού....Όπως ανακοινώθηκε από το Δίκτυο Οινοποιών νομού Ηρακλείου, το τελευταίο δεκαήμερο, τα οινοποιεία όλης της Κρήτης διαχειρίστηκαν ένα φορτωμένο πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών. Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και με συντονισμό των Δικτύων Οινοποιών Ηρακλείου και Χανίων-Ρεθύμνης, επισκέφθηκαν το νησί από άκρη σε άκρη δυο ομάδες δημοσιογράφων του κλάδου του κρασιού και της γαστρονομίας καθώς και του τουρισμού. Επισκέπτες από την Ελβετία και τη Γερμανία επισκέφθηκαν οινοποιεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ακολούθησαν ολοκληρωμένο γαστρονομικό πρόγραμμα Κρητικής κουζίνας σε εστιατόρια όλου του νησιού σε συνδυασμό με επιλεγμένα Κρητικά κρασιά που ξεπέρασαν τα 50 στον αριθμό, τους δόθηκε δε η ευκαιρία να γνωρίσουν τους Κρήτες οινοποιούς και να δοκιμάσουν πάνω από 100 επώνυμα εμφιαλωμένα κρασιά σε ειδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους-επισκέπτες. Ο πρώτος κύκλος αυτών των επισκέψεων ολοκληρώνεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας με αντίστοιχη οργανωμένη επίσκεψη δημοσιογράφων κι αγοραστών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δίνοντας την ευκαιρία στα Οινοποιεία του νησιού να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την εξωστρέφεια τους.

«Σε μια περίοδο οικονομικής και εμπορικής δυσπραγίας, με έντονο τον προβληματισμό της εξέλιξης τόσο του αγροτικού όσο και του τουριστικού τομέα στην Κρήτη (κι όχι μόνο), το Κρητικό κρασί δείχνει πως υπάρχουν τρόποι συνδυασμένης και αποτελεσματικής ανάπτυξης, τονίζει το Δίκτυο Οινοποιών νομού Ηρακλείου, αρκεί να ακολουθηθεί συντονισμένη προσπάθεια, στρατηγική και κυρίως ανεπτυγμένο πνεύμα συνεργασίας. Και φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό οι Κρητικοί οινοποιοί το έχουν πετύχει και αξίζει η προσπάθεια αυτή να υποστηριχθεί με κάθε δυνατό μέσο».
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails