Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

FT: Προσομοίωση χρεοκοπίας της Ελλάδας από τη Deutsche Bank.


Σε προσομοίωση χρεοκοπίας της Ελλάδας προβαίνει η Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Deutschland. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε για τη γερμανική τράπεζα ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης κρίσεων της τράπεζας Hugo Bänziger υποστήριξε ότι η Deutsche Bank είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει σε ικανοποιητικό βαθμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός, βεβαίως, από την περίπτωση που θα κατέρρεαν οι αγορές και η κρίση επεκτεινόταν και σε άλλες χώρες. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός διαψεύδει εκ νέου της φήμες περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να επενδύσει στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην ύπαρξη κοινωνικού κράτους.

Στο δημοσίευμα των Financial Times Deutschland εκφράζεται επίσης η απορία για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να προβληθεί η εν λόγω προσομοίωση, ενώ δηλαδή είναι νωπή ακόμη η απόφαση χορήγησης δανείων ύψους 110 δις. € ακριβώς για αποτραπεί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.... Η τράπεζα επιμένει σταθερά στη γραμμή του προέδρου της Josef Ackermann, διατηρώντας τις αμφιβολίες της ως προς τη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας. Από την πλευρά τους, αναλυτές χαρακτηρίζουν «απροσδόκητη» και «ασυνήθιστη» την κίνηση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι καμιά άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα δεν έχει επεξεργαστεί μέχρι τώρα δημοσίως ένα τέτοιο σενάριο.

Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal επικεντρώνεται στην αύξηση των φημών περί χρεοκοπίας και επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εξαιρετική προσοχή από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πωλήσει ή να αγοράσει κανείς ελληνικά παράγωγα, αλλά η τεχνητή καταστροφολογία δεν αποτελεί έναν από αυτούς.

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών «έχουν κουραστεί να εκδίδουν ανακοινώσεις διάψευσης».

«Πολλοί παίκτες στην αγορά γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνα και αχαρτογράφητα νερά, αναφορικά με τη συνεχή φημολογία που περιβάλλει την Αθήνα. Κάποιοι υποψιάζονται ότι οι φήμες ξεκινούν από χρηματιστές που έχουν συμφέρον να προωθήσουν ανάλογες θέσεις. Δυστυχώς όμως, οι επενδυτές θα συνεχίζουν να συναλλάσσονται βασιζόμενοι σε φήμες που είτε περιέχουν κάποια αληθινή πτυχή είτε κάποια πτυχή αναστάτωσης που μπορεί να δημιουργήσει πανικό» υπογραμμίζει η εφημερίδα.
http://tvxs.gr/node/60158

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aπαγορεύεται να μιλας για πτώχευση ή να αναδημοσιεύεις θέματα που λένε για επιστροφή στη δραχμή.Θα σε κλείσουνε μέσα καλοκαιριάτικα με 45 βαθμούς υπο σκιά.Το είπε η τυφλή δικαιοσύνη,και το θέλει πολύ η υπεύθυνη κυβέρνηση μέχρι να τακτοποιήσει ταξιδιωτικά έγγραφα των λαμογιών.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails