Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Ε.Ε. σε κρίση - Εκδήλωση στο Resistance Festival.



Το Resistance Festival ανοίγει τις πόρτες του αυτή την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 19.30 με μια σημαντική εκδήλωση – συζήτηση για την κρίση της Ε.Ε. Ενάμισι χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης με την κατάρρευση σημαντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, η Ε.Ε. φαίνεται να είναι ο μεγάλος χαμένος. Η στρατηγική της ενοποίησης δέχτηκε ισχυρά πλήγματα με τις αποκλίνουσες στρατηγικές των ισχυρών κέντρων της Ε.Ε. ενώ το σύνολο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μετακινήθηκε σε συντηρητικότερες πολιτικές, φορτώνοντας την κρίση στους εργαζόμενους....Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:

Ο Fernando Rosas, ιστορικό στέλεχος της Πορτογαλικής Αριστεράς και βουλευτής του Bloco de Esquerda. Το Μπλόκο της Αριστεράς συμμετέχει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα παραδείγματα ενωτικού και ανασυνθετικού εγχειρήματος με εντυπωσιακή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Ο Arnljot Ask, στέλεχος του Red Party από τη Νορβηγία. Το Red Party αποτελεί βασική δύναμη του κινήματος «Όχι στην ΕΕ». Το σύνολο της σκανδιναβικής αριστεράς (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία) συγκροτείται ενάντια στη σημερινή Ε.Ε. και στη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, με σημαντικές επιτυχίες στις εκλογικές μάχες και στα δημοψηφίσματα.

Ο Γιάννης Μπανιάς, στέλεχος της ΑΚΟΑ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής. Η ΑΚΟΑ συμμετέχει ως παρατηρητής στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παρακολουθεί ταυτόχρονα τις διεργασίες πανευρωπαϊκού συντονισμού των εργαζόμενων και της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails