Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Για να περνάει η ώρα...


Πάνω από 8 δις ευρώ το χρόνο πληρώνουν οι Έλληνες ασθενείς τα «φακελάκια» σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Χρήματα, τα οποία δίδονται για να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία ενώ στη χώρα μας περίπου 50.000 νοικοκυριά απειλούνται με χρεοκοπία λόγω κάποιου έκτακτου περιστατικού υγείας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2,44% των νοικοκυριών στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα πληρώσουν το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος και τελικά θα πτωχεύσουν οικονομικά εξαιτίας του προβλήματος υγείας.

Το ποσοστό της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες, είναι πάνω από το διπλάσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Καναδά, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία και την Ισπανία το συγκεκριμένο ποσοστό είναι κάτω του 1%.

Παράλληλα επισημαίνεται μέσω του τοπικού Τύπου ότι από το σύνολο των ιδιωτικών δαπανών υγείας, το 90% αφορά σε παραπληρωμές και «φακελάκια», ενώ κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν και οι φαρμακευτικές δαπάνες, με τη χώρα μας να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην κατανάλωση φαρμάκων.

2 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Απασχολημένη μέλισσα,
ως την πρωτιά των ελλήνων στην κατανάλωση φαρμάκων νομίζω πως πρέπει να διευκρινίσεις αν έγκειται στην ποσότητα (γράφουν πολλά οι γιατροί για λόγους προμήθειας ή/και τό ζητούν οι ασθενείς για ...ηρεμία ψυχής) είτε στο κόστος τους, όπου είναι γνωστό ότι εδώ οι ...κουτόφραγκοι μάς τά πουλάνε πανακριβότερα είτε και στα δύο.

busy bee είπε...

Φίλε Ναπολέων, όπως τα λες, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι ισχύουν και τα δύο.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails