Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Συμπληρώνω Μηχανογραφικό» και Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων έχουν πλέον ανακοινωθεί και ένα πλήθος χιλιάδων υποψηφίων πολύ σύντομα βρίσκονται σε ένα δρόμο επιλογής των σχολών και τμημάτων που τους ενδιαφέρουν με βάση τις δυνατότητες κι ευκαιρίες που τους έχουν προσφερθεί. Από τις 7 ως τις 20 Ιουλίου, σε ρυθμούς αναζήτησης!
Είναι η ώρα για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων!

Χαμόγελα ή αμήχανες εκφράσεις, ανησυχία και προβληματισμός για το επόμενο βήμα, έρχονται να συνθέσουν ένα παζλ προσώπων. Προσώπων που «κουβαλούν» μαζί τους ευσεβείς πόθους των ιδίων μα και κοντινών τους προσώπων, φιλοδοξίες, αγωνίες και σίγουρα μα σίγουρα, μια τεράστια διαδρομή χρόνων, κόπων και σκληρής δουλειάς. Των πιο δροσερών και γλυκών αυτών εφηβικών χρόνων...
Κατεβάστε το Μηχανογραφικό Δελτίο 2010 [PDF, 413kb] <
Στο σημείο αυτό, ενημερώνουμε τους υποψηφίους ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2010 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.ypepth.gr/exams . Στην ίδια ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Δημοσιευμάτων, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα μικρό πρακτικό και σύντομο "οδηγό" προς νέους ενδιαφερόμενους και υποψηφίους, μας ενημερώνουν για μια σελίδα την οποία και μπορεί να βρει κανείς στο http://www3.aegean.gr/mixanografiko/ και μέσω της οποίας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τα τμήματα που "ζουν" στην καρδιά του Αρχιπελάγους!
Μέσα από τα διλήμματα των ημερών, ενισχύοντας την αντίληψη στο Αιγαίο που διατρέχει το ίδρυμα, γνωρίζουμε τις ειδικότητες με μια ματιά κάνοντας μια βόλτα στις 6 πανεπιστημιουπόλεις και παίρνουμε μια μικρή γεύση από τη φοιτητική ζωή....Τα διλήμματα των ημερών
Θα τελειώσω Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά μετά από 6-7 χρόνια.
Ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση τότε; · Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση; Το Δημόσιο ως πότε θα αντέξει να διορίζει; Τελικά πόσους γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς, φιλόλογους, δασκάλους. χρειαζόμαστε ως κοινωνία και ως οικονομία; Μήπως κάποια νέα αντικείμενα σπουδών μπορεί να μου δώσουν διέξοδο; Μήπως οι διαφαινόμενες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και το περιβάλλον απαιτούν άλλο προφίλ σπουδών; Μήπως πρέπει οι σπουδές μου να μου δίνουν την ευελιξία να προσαρμόζομαι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον;

Η προσέγγιση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου...
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιχειρεί να απαντήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος με ένα πλήθος νέων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων. Η φιλοσοφία των προγραμμάτων σπουδών βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πολλαπλά επιστημονικά πεδία, γεγονός που τους καθιστά ευέλικτους αυριανούς επαγγελματίες και πιο ολοκληρωμένους μελλοντικούς ερευνητές.

Μερικά παραδείγματα:

Ο Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης είναι Μηχανικός με ισχυρές βάσεις Οικονομολόγου
Ο απόφοιτος της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ενώ γνωρίζει άριστα εφαρμογές της πληροφορικής, αποτελεί και ειδικός σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.
Ο Στατιστικός - Αναλογιστής είναι Μαθηματικός αλλά και Οικονομολόγος.
Ο Γεωγράφος και ο Περιβαλλοντολόγος είναι επιστήμονες της φύσης και της κοινωνίας.
Οι απόφοιτοι Μεσογειακών Σπουδών συνδυάζουν πολιτισμό και πολιτικές της Μεσογείου.
Για την συνέχεια εδώ: http://my.aegean.gr/web/article2998.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails