Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Γκάλοπ φωτιά για δικομματισμό και μέτρα.


Κρίση δικομματισμού και δυσαρέσκεια πολιτών για τα επώδυνα μέτρα καταγράφουν έρευνες για τον κυριακάτικο Τύπο.

Ειδικότερα, στο Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue για την Καθημερινη της Κυριακής και τον ΣΚΑΪ, καταγράφεται συρρίκνωση επιρροής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 43%, η ΝΔ 25%, το ΚΚΕ 10%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 5%, οι Οικολόγοι 4%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.

Στην ερώτηση «ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 65% απαντά «καμία από τις δύο», 25% λέει «μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και 4% «μια κυβέρνηση ΝΔ».

Επίσης, ποσοστό 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και 88% από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αποχή και η ψήφος αποδοκιμασίας φτάνει το 35,5% από 8,5% που ήταν το Οκτώβριο του 2009.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 50%, ο «κανένας» 39%, η ΝΔ 9%....Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Γ. Παπανδρέου με 40%, ο «κανένας από τους δύο» με 36% και ο Αντ. Σαμαράς με 19%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο κ. Παπανδρέου, όμως η δημοτικότητα του υποχωρεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο (50 από 53%). Ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (40 από 44%). Τρίτος έρχεται ο Γ. Καρατζαφέρης (35 από 35%) και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (29 από 34%) και η Αλέκα Παπαρήγα (22 από 28%).

Οι ερωτηθέντες θεωρούν καλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης τη ΝΔ σε ποσοστό 21%, το ΛΑΟΣ 20%, το ΚΚΕ 16%, τον ΣΥΡΙΖΑ 11% και «κανένα από αυτά» σε ποσοστό 25%.

Στην έρευνα της Pulse για τον Τύπο της Κυριακής, ποσοστό 88% δηλώνει ότι δεν μοιράζονται δίκαια σε όλους οι επιπτώσεις και οι περικοπές, αλλά υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι.

Επίσης, το 85% πιστεύει ότι χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας, το 79% ότι επιβαρύνονται κυρίως αυτοί που δεν φταίνε για τη σημερινή κατάσταση, το 72% ότι υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί μέτρων πιο δίκαιων και αποδοτικών, το 57% θεωρεί ότι διασώζονται κυρίως οι τράπεζες και οι πιστωτές μας, ενώ μόνον ένα ποσοστό του 30% ζητεί από την αντιπολίτευση να υποστηρίξει τα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails