Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Bild: Ο φόβος της χρεοκοπίας ξαναγύρισε στην Ελλάδα.


«Τι κάνουν οι Έλληνες με τα δισεκατομμύριά μας; Τρέμουν για τις δουλειές τους και φοβούνται το μέλλον» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Bild, στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρατίθενται απαισιόδοξες απόψεις Ελλήνων και μεταναστών διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Ήταν μια απλή συμφωνία: Θα πάρετε 110 δισ. ευρώ, είπαν οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ και οι τραπεζίτες του ΔΝΤ στους Έλληνες – αλλά σε αντάλλαγμα θα πρέπει επιτέλους να μειώσετε το χρέος σας, που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια, και να κάνετε οικονομία, οικονομία, οικονομία! Ο Έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου επέβαλε το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της χώρας: 20% μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις για όλους!» σημειώνει η εφημερίδα....Η μέση φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων ανήλθε στο 41,5%! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 19 στο 23%. Οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων περικόπηκαν κατά 10% για εξοικονόμηση 30 δις. ευρώ! Οι δημόσιες επενδύσεις (δρόμοι, σχολεία, νηπιαγωγεία) περικόπηκαν κατά 500 εκατ. ευρώ! Φοροελεγκτές θα κάνουν τους φοροφυγάδες επιτέλους να πληρώσουν, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Οι Βρυξέλλες ήταν όλο επαινετικά λόγια. Αλλά τώρα ο φόβος της χρεοκοπίας ξαναγύρισε!

Γιατί η Ελλάδα κάνει οικονομία μέχρι εξόντωσης. Οι Έλληνες ξοδεύουν ελάχιστα, τα καταστήματα καταγγέλλουν μέχρι και 13% πτώση του τζίρου τους! Επιπλέον, ο πληθωρισμός έφτασε σε τιμές-ρεκόρ των τελευταίων 13 ετών! Μαγαζιά κλείνουν, η οικοδομή έχει νεκρωθεί, εταιρείες απολύουν εργαζομένους. Επαπειλείται 20% ανεργία, με έναν στους τρεις νέους να πλήττεται από αυτήν. Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστούν στο κράτος 12 δις. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές.

Η BILD βρέθηκε στην Αθήνα. Στους εμπορικούς δρόμους 1 στα 4 καταστήματα είναι κλειστό και στη βιτρίνα υπάρχει πάντα η ίδια επιγραφή: «Ενοικιάζεται»...

Σε άλλο σημείο του, το δημοσίευμα επισημαίνει πως για το δεύτερο εξάμηνο οι ειδικοί περιμένουν περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 5%. «Ο σύλλογος Ελλήνων λιανέμπορων υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κηρύξει πτώχευση 100.000 επιχειρήσεις. Αλλά και ο τουρισμός, η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την Ελλάδα, μειώθηκε κατά 12% το πρώτο εξάμηνο. Στα προάστια της Αθήνας η ανεργία φτάνει μέχρι και 70%...»

Η Βίκυ Πομπέση (28 ετών, μάνατζερ) δηλώνει στη Bild ότι φέτος ήταν μάλλον οι τελευταίες ωραίες διακοπές γι’ αυτήν: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα στη Γερμανία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί να είναι κανείς ρεαλιστής, για να διαπιστώσει ότι η οικονομία μας έχει τελείως ισοπεδωθεί».
http://tvxs.gr/node/64552

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχει η κ.πομπεση τα χρηματα εχουν επιστρεψει απο χρονια με το γερμανικο πλιατσικο των προμηθειων,εργολαβιων και αγορων υπεριμολογημενων προιοντων(φαρμακα,οπλα κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails