Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Στίβεν Χόκινγκ..."Ο αποικισμός σε άλλους πλανήτες θα μας σώσει"


Η ανθρωπότητα έχει μόνο μια πιθανότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα: Να εγκαταλείψει τη Γη για να αποικήσει άλλους πλανήτες, προειδοποίησε ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών.

"Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι - ή σε ένα πλανήτη", ανέφερε ο επιφανής βρετανός επιστήμων, που πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του φόρουμ "Big Think".

Ο Χόκινγκ κάλεσε την ανθρωπότητα να μην είναι εσωστρεφής και- αντίθετα- να εξαπλωθεί στο διάστημα τους επόμενους δύο αιώνες, καθώς απειλείται η ίδια η ύπαρξή της.

"Εισερχόμαστε σε μια ολοένα πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αυξάνονται εκθετικά, παράλληλα με την τεχνική ικανότητά μας να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό", τόνισε και εκτίμησε ότι δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο τα επόμενα 1.000 ή 1 εκατ. χρόνια...."Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα", είπε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε ότι, γι' αυτό το λόγο, τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και όχι μόνο υπέρ των ρομποτικών αποστολών.

Επεσήμανε, επίσης, ότι "ο γενετικός μας κώδικας περιέχει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, που στο παρελθόν αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την επιβίωσή μας".

Οι εκτιμήσεις του διάσημου αστροφυσικού, συγγραφέα του μπεστ-σέλερ "Μια σύντομη ιστορία του χρόνου", έρχονται μετά την πρόσφατη προειδοποίησή του στο Discovery Channel ότι η ανθρωπότητα καλά θα κάνει να αποφύγει με κάθε τρόπο τις επαφές με εξωγήινους πολιτισμούς, γιατί αλλιώς ρισκάρει καταστροφικές συνέπειες.

Όπως είπε, εφόσον η ανθρωπότητα παραμένει το μόνο έξυπνο είδος στο γαλαξία μας και φροντίσει να μην αυτοκαταστραφεί, θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής.

3 σχόλια:

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

συγνώμη αλλά...
άμα είναι να επιβιώσουμε,
όπως κυκλοφορεί/επιβιώνει
ο κος Χόκινγκ...
να μου λείπει καλύτερα
και η ανθρωπότης και η ηλιθιότης του
ενλόγω κυρίου..:-)

υγ. ούλοι κουτσοί/στραβοί κι' ανάπηροι στον αγιο παντελεήμωνα(ΗΠΑ)

Ανώνυμος είπε...

@bbimbo: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν' έλα...
Πότε σου είπε ο Χόκινκ να κυκλοφορείς σαν αυτόν????
Αυτός στην κατάστασή του κατόρθωσε να κατέχει την έδρα μαθηματικών που κάποτε κατείχε ο Νεύτωνας, τόσο... ηλήθιος είναι ο "εν λόγω κύριος".
Εσύ στην ίδια κλίμακα ηληθιότητος, που ακριβώς να βρίσκεσαι?????

Μωρε... φταίει αυτός που τον απασχολεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση του κάθε ανεγκέφαλου λεπιδόπτερου(ως προς τη νοημοσύνη και την κατάρτιση) και των απογόνων του...

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

συγνώμη αλλά...
θα ήθελα...
κάθε...
"μή ανεγκέφαλο λεπιδόπτερο"
όπως εσύ και ο κος Χόκινγκ
να μας εξηγήσετε...

α.πως θα μπορέσουμε
"αρτιμελής" και "φυσιολογικοί"
να ζήσουμε κάπου αλλού

β.γιατί πρέπει να καταστρέψετε
την "μάνα γή"/γαία για να το καταφέρετε αυτό

γ. γιατί δεν πάτε...
να επισκευθήτε...
τον διάολο (ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΥΜΠΑΝ)
προσωπικώς
και μάλιστα αμέσως...
αντί να κάνετε την ζωή μας κόλαση

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails