Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

"Χαμηλό" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη χώρα της απαισιοδοξίας.


Μεγάλη απαισιοδοξία των πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ένας στους δύο πολίτες θεωρούν ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα και αντίστοιχο ποσοστό θεωρεί ότι μετά την τριετία, υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. Υποχωρούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικά, στο ερώτημα "πόσο αισιόδοξοι είστε για την πορεία της χώρας", οι 8 στους 10 απαντούν "λίγο/ καθόλου". Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απαισιόδοξοι είναι το 65,7% και μεταξύ αυτών της ΝΔ το 34 3%.

Στην ερώτηση "αν πιστεύουν ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα", οι ερωτηθέντες απάντησαν "σίγουρα ναι/μάλλον ναι" κατά 48,5%, "σίγουρα όχι/μάλλον όχι" το 48,1%. Ποσοστό 44,2 % των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, ενώ 55% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει το ίδιο.... Σημαντικά ευρήματα προκύπτουν από την ερώτηση "τι θα γίνει μετά την τριετία στήριξης της οικονομίας;". Το 54,9% θεωρεί ότι η χώρα "θα ξαναβρεί το δρόμο της", ενώ το 42,8% εκτιμά ότι η χώρα θα βρεθεί σε κίνδυνο πτώχευσης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 72,5% θεωρεί ότι "θα βρει το δρόμο της", ενώ το 26,8% εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης. Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 57,5% υποστηρίζει ότι "η χώρα δεν θα βρει το δρόμο της" και 38,3% σημειώνει ότι "θα ξαναβρεί το δρόμο της".

Στην ερώτηση "ποιο πολιτικό κόμμα έχει την καλύτερη πρόταση κατά της κρίσης;", το 39,5% λέει "κανένα κόμμα", το 31% απαντά "το ΠΑΣΟΚ", το 13,4% "η ΝΔ", το 5,5% "το ΚΚΕ", το 4,5% "το ΛΑΟΣ" και το 2% "ο ΣΥΡΙΖΑ".

Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 28,6%, δύο μονάδες χαμηλότερα από τη δημοσκόπηση της GPO στα τέλη Απριλίου, η ΝΔ 21,1%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,8%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, ενώ η "Δημοκρατική Αριστερά" του Φ. Κουβέλη 1,7%. Στο 27% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση;" το 29,5% θεωρεί ότι ευθύνονται "όλες", το 22,1% "η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή ", το 19,2% "η κυβέρνηση Σημίτη", το 16,1% "η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου", το 4,2% "η σημερινή κυβέρνηση", το 3% "η κυβέρνηση Μητσοτάκη" και το 3,9% "η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails