Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πολυτέλεια και σπατάλη του δημόσιου χρήματος.


Πολυτέλεια και σπατάλη του δημόσιου χρήματος κυρίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με λουκούλλεια γεύματα, αγορές γραφείων από ξύλο κερασιάς και χαρτοκόπτες από ορείχαλκο. Ενδεικτικά, Δήμαρχος στην βόρεια Ελλάδα ζήτησε να του αγοράσουν με 25.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου πολυτελές τζιπ, ενώ Δήμος θέλησε να ξοδέψει 3.600 ευρώ, για να βάλει παράθυρα σε εκκλησία.

Νησιωτικό νοσοκομείο παρήγγειλε ηλεκτρικά είδη, από πλυντήρια ρούχων και ψυγεία μέχρι φωτογραφικές μηχανές και λεμονοστύφτες, αξίας 17.800 ευρώ. Ως έργο προστασίας των πολιτών θέλησε να παρουσιάσει Δήμος τα κεραμίδια κόστους 70.000 ευρώ που έβαλε σε εκκλησία, ενώ πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας Θηλέων ζήτησε να μεριμνήσει το Κράτος για την αγορά ενός γραφείου με ξύλο κερασιάς αξίας 3.100 ευρώ. Στην κορυφή βρέθηκε Δήμος, που αντί για υποτροφίες θέλησε να δώσει στους αριστούχους χαρτοκόπτες συνολικού κόστους 14.600 ευρώ....Ευχές με δημόσιο χρήμα θέλησαν να μας στείλουν κάποιοι Δήμαρχοι. Στην Αττική τοπικός άρχοντας θέλησε να ξοδέψει 9.500 ευρώ για ευχετήριες κάρτες, συνάδελφος του επιχείρησε να δημοσιεύσει τις ευχές του σπαταλώντας 7.600 ευρώ, ενώ Δήμαρχοι εμφάνισαν τιμολόγιο 8.600 ευρώ για επιστολές και ημερολόγια. Κουβαρντάδες με τα λεφτά των φορολογουμένων οι υπεύθυνοι σε τουριστικό νησιωτικό Δήμο, τραπέζωσαν με 18.000 ευρώ παράγοντες άσχετους με την ανάπτυξη του τόπου. Δήμος ζήτησε 6.300 ευρώ για τραπέζι που παρέθεσε σε εκκλησιαστική εκδήλωση, ενώ άλλος Δήμος ζήτησε από τα Κρατικά ταμεία 3.300 ευρώ για δείπνο σε μέλη Τουρκικής ορχήστρας, που περνούσαν τυχαία από την περιοχή.

Το ΙΚΑ είχε ζητήσει 17.000 ευρώ για καφέδες σε εθνικές εορτές, ενώ 7.000 ευρώ φέρεται ότι κόστισαν τα ποτά σε μια τυπική υπηρεσιακή γιορτή. Τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν δαπάνες των προηγούμενων ετών, ενώ για φέτος η κατεύθυνση που έχει δοθεί, είναι να κοπεί κάθε δαπάνη για τραπεζώματα και λεμονοστύφτες.
2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails