Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

"Η ασύρματη επικοινωνία βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία"


[Φωτογραφία από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που συνόδευε το άρθρο "ΠΟΥ τα Όρια που η διαπλοκή"]

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου χωρίς τεχνοφοβία έχει ασχοληθεί με το θέμα ελάχιστα γιατί δεν έχουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα μπορούσαμε να το αναδείξουμε. Ωστόσο είχαμε κάνει μια ημερίδα τον Φεβρουάριο του 2009 για τις ακτινοβολίες που δυστυχώς δεν είχε συνέχεια. Το πρόβλημα στην περιοχή μας εντοπίζεται, εκτός των άλλων θεμάτων, στη λειτουργία του υποσταθμού της ΔΕΗ υψηλής τάσης, που βρίσκεται σε κατοικημένη στην οδό Επαύλεως και που είναι κοντά στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο.
Βεβαίως υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίες που κάποιες απ΄ αυτές είναι ορατές κάποιες άλλε όχι. Μία κεραία στην περιοχή του Δαφνίου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ο Σύλλογος Δαφναίος Απόλλων έχει κάνει διαμαρτυρίες αλλά και συγκέντρωση έξω από το σπίτι που είναι η κεραία... αλλά αυτή εξακολουθεί και "καμαρώνει".... Για την ημερίδα δείτε ΕΔΩ την αφίσα και ΕΔΩ τα συμπεράσματα.

Τώρα διαβάστε το μήνυμα που λάβαμε και κρατήστε την οργή σας....

---------------
[Εισαγωγικό-Ενημερωτικό σημείωμα: Στις 27 και 29 Απριλίου 2010, προσκλήθηκαν τέσσερις διεθνείς επιστήμονες ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις των ακτινοβολιών, να μιλήσουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Καναδικού Κοινοβουλίου με θέμα, «Επιδράσεις Μικροκυματικών Ακτινοβολιών στην Ανθρώπινη Υγεία». Οι επιστήμονες αυτοί ήταν ο Δρ. Olle Johansson του Ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας, η Δρ. Annie Sasco του Πανεπιστήμιου Bordeaux της Γαλλίας, ο Δρ. Andrew Goldsworthy από το Imperial College του Λονδίνου και ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και οι τέσσερις κατέθεσαν με βάση την έρευνά τους, ότι οι ακτινοβολίες μικροκυμάτων που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα και κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας όπως ασύρματα δίκτυα υπολογιστών κ.λ.π., αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Kαι οι τέσσερις, τόνισαν την ανάγκη άμεσης και δραστικής μείωσης των ισχυόντων ορίων ασφαλείας και την ανάγκη επανάληψης κάποιων πειραμάτων με πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ιδιαίτερα των παιδιών που είναι πιο ευάλωτα στις ακτινοβολίες.
Για την συνέχεια εδώ: http://xpolis.blogspot.com/2010/08/dr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails