Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεπερνούν τα 900 εκ. οι υποσιτισμένοι του πλανήτη.


Ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από χρόνια πείνα μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια χάρη στις καλύτερες οικονομικές συνθήκες και τις μειωμένες τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAΟ) του ΟΗΕ.

Περίπου 925 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται το 2010, λιγότεροι από τα 1,02 δισεκατομμύρια που ήταν πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός που είχε καταγραφεί τις τελευταίες 4 δεκαετίες, αναφέρει σε έκθεσή του ο FAO.

Σύμφωνα με τον οργανισμό οι περισσότεροι άνθρωποι που υποσιτίζονται ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δύο τρίτα μάλιστα ζουν σε επτά μόνο χώρες: το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Κονγκό, την Αιθιοπία, την Ινδία, την Ινδονησία και το Πακιστάν...."Το γεγονός ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να υποσιτίζονται μετά το τέλος της πρόσφατης οικονομικής και διατροφικής κρίσης δείχνει ότι υπάρχει ένα βαθύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα", συνεχίζει η έκθεση του FAO.

"Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν τις επενδύσεις στη γεωργία, να επεκτείνουν τα δίχτυα ασφαλείας και τα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, αλλά και να προωθήσουν δραστηριότητες που προσφέρουν εργασία στους φτωχούς των πόλεων και της υπαίθρου", υπογραμμίζει ο οργανισμός.

Η βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων το 2010 οφειλόταν κυρίως στην καλύτερη πρόσβαση σε τρόφιμα χάρη στις βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες, καθώς και στις μειωμένες τιμές τροφίμων, επισημαίνει ο FAO.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails