Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΚΟΣΜΟΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ.ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


BLACKPANTHER1975 http://wp.me/pPn6Y-2cP
O Σεπτέμβρης ήρθε και τα χειρότερα σενάρια έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.
Η ακρίβεια και η μαζική ανεργία σαρώνουν τα πάντα, οι αυτοκτονίες προϊόν του οικονομικού στραγγαλισμού είναι καθημερινές, η νεολαία διακηρύσσει μαζικά ότι θέλει να μεταναστεύσει, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η οικονομία και επίσημα είναι σε βαθιά ύφεση.Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας…

Το μεγαλύτερο χτύπημα το βιώνουν οι μικροαστοί, η ραχοκοκαλιά του κοινωνικού συστήματος.
Παραδοσιακά συντηρητικοί και στυλοβάτες του δικομματισμού βλέπουν τώρα με απόγνωση να βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου.

Λίγο καιρό πριν, οι περισσότεροι από αυτούς αρέσκονταν να βρίζουν τους δημόσιους υπάλληλους, να θεωρούν ως μέγιστο πρόβλημα τους μετανάστες, να φοβούνται τους αναρχικούς ότι θα καταστρέψουν τις περιούσιες τους.

Τώρα αντιλαμβάνονται σοκαρισμένοι ότι όλα αυτά ήταν εξωπραγματικοί και ανούσιοι φόβοι που τους έτρεφαν στην σιγουριά της μικρής ιδιοκτησίας τους και ότι οι πραγματικοί εχθροί είναι άλλοι, ασύλληπτα πιο ανελέητοι και αμείλικτοι.

Το μόνο παρήγορο για αυτούς είναι ότι δίπλα τους όλες οι κοινωνικές ομάδες πέρα των οικονομικά ισχυρών, υποφέρουν και δέχονται επίθεση όπως και αυτοί....Οι στρατιές των ανέργων πυκνώνουν από παντού.

Όσοι μπορούν ακόμη να βρουν δουλειά ανακαλύπτουν ότι αυτή είναι πιο επισφαλής και κακοπληρωμένη όσο ποτέ.

Και απέναντι σε αυτά, ο εικονικός κόσμος των ΜΜΕ να ασχολείται με εκλογολογίες, να εξωραΐζει την φρίκη, να αποπροσανατολίζει με θεάματα και κουτσομπολιά πιστεύοντας ότι έτσι θα κρατήσει το κοινωνικό σώμα πειθήνιο, παραλυμένο και συγχυσμένο.

Και ο Σεπτέμβρης ήρθε….

Γνωρίζουμε ότι αυτός ο μήνας δημιουργεί προαισθήματα αγωνίας για τους από πάνω και ότι αυτοί θέλουν με κάθε τρόπο να ξορκίσουν τις εξελίξεις με μετάθεση της επικαιρότητας σε ανασχηματισμούς και εκλογικές αναμετρήσεις.

Το γνωρίζουμε γιατί γνωρίζουμε και την συσσωρευμένη προσδοκία που υπήρχε στους από κάτω για αυτόν τον μήνα, από τον Μάη κιόλας .

Tα επιτελεία τους έχουν γυρίσει πρόωρα από το καλοκαίρι για να συσκεφθούν, να αποφασίσουν, να κατευθύνουν, να χειραγωγήσουν, να διαχειριστούν τον ΤΥΦΩΝΑ που έρχεται με το όνομα:“ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ”

Καινούργια φουρνιά τεχνοκρατών μισθώθηκε για να τα στελεχώσει επαρκέστερα.

Εμείς δεν διαθέτουμε επαγγελματικά επιτελεία που χρηματοδοτούνται παράνομα από την κλοπή του μόχθου του κόσμου ή από υπερπλούσιους που έχουν ήδη κλέψει αυτόν τον μόχθο.

Ούτε βέβαια χρειαζόμαστε ή επιθυμούμε τέτοια…

Είμαστε σε μια εποχή όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό επιτελείο, να συνομιλεί στον έξω κόσμο ή στο ίντερνετ με άλλο κόσμο, να συμμαχεί μαζί του, να είναι αλληλέγγυος, συντροφικός, συνεργάσιμος με αυτόν.
Τουλάχιστον στο 90% του κοινωνικού σώματος μπορούν να βρεθούν σύμμαχοι για τον καθέναν και την καθεμιά που βρίσκεται σε αυτό το 90%

Ακριβώς γιατί από την εποχή της ναζιστικής κατοχής είχε να συμβεί τέτοια επίθεση σε τόσους πολλούς για να ωφεληθούν τόσο λίγοι…

Η κατάσταση είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη σε εξεγερσιακό δυναμικό και προοπτική…
“Ακόμη και οικογενειάρχες απειλούν με εξέγερση…” έγραψε ένας Γερμανός δημοσιογράφος το καλοκαίρι κάνοντας ρεπορτάζ στην Ελλάδα του ΔΝΤ.

Και αν κάποιοι μέσα στην θλίψη του φθινοπώρου που ανταμώνει με την γενικότερη κοινωνική απόγνωση αυτό δεν θέλουν να το δούν παραμένοντας κουκουλωμένοι στον πεσσιμισμό και στην απάθεια τους, τότε η ίδια πραγματικότητα παραμονεύει για να τους ταρακουνήσει.
Για την συνέχεια εδώ: http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/09/03/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84/#more-8483

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με το γερμανικό βραβείο «Quadriga» ανακοινώθηκε ότι θα τιμηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, «για τις προσπάθειές του να αποτρέψει την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας», όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρώτη επισήμανση: Η απονομή θα γίνει στο Βερολίνο στις 3 Οκτώβρη, στην 20ή επέτειο από την καπιταλιστική παλινόρθωση και την ένωση της Γερμανίας. Δεύτερη επισήμανση: Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν. Τρίτη επισήμανση: Σύμφωνα με τα πρακτορεία, με το «Quadriga» επιβραβεύονται οι προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και των τεχνών που επιδεικνύουν πνεύμα πρωτοπορίας. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με αυτό, μεταξύ άλλων, οι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δηλαδή, ορισμένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά «λουλούδια» του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, που σημάδεψαν την ιστορία των χωρών τους και παγκόσμια με τον αντιδραστικό τους ρόλο, απ’ οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετήσαν την πλουτοκρατία. Υπάρχει όμως μια ακόμα λεπτομέρεια που κάνει τη βράβευση Παπανδρέου ακόμα πιο προκλητική για το λαό. Το ίδιο βραβείο θα λάβει φέτος και ο γερμανικός στρατός, «για την υπεύθυνη προσφορά του σε εξωτερικές αποστολές». Δηλαδή, για το μακέλεμα των λαών όπου Γης και τη συμμετοχή του στα κατοχικά μέτωπα. Μετά απ’ όλα αυτά, δε μένει παρά να ευχηθούμε στον Γ. Παπανδρέου και «εις ανώτερα».

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails