Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αρκτούρου αλλά και της νέας ανακοίνωσης των Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έσπευσαν για άλλη μία φορά να καταδικάσουν τις τελευταίες απελευθερώσεις γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω.

Θεωρούμε το επιχείρημα σχετικά με τη μη επιβίωση των απελευθερωμένων ζώων και του βασανιστικού, όπως τον χαρακτηρίζουνε θανάτου τους, τραγικά γελοίο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η ζωή και ο θάνατος των γουνοφόρων ζώων στα εκτροφεία, έτσι ώστε, το αν θα επιβιώσουν μετά την απελευθέρωση δεν έχει καμία λογική βάση!

Θεωρούμε το επιχείρημα και την ανησυχία τους σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον επίσης αστείο, τη στιγμή που η παραγωγή γούνας παράγει τοξικά απόβλητα επικίνδυνα όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και την υγεία των εργαζομένων, και κυρίως υποκριτικό, τη στιγμή που μία δραστηριότητα με τις μεγαλύτερες ίσως επιπτώσεις στο περιβάλλον, τους αφήνει εντελώς αδιάφορους. Μιλάμε βέβαια για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων, τα οποία τιμούν δεόντως (τα ίδια και τα παράγωγά τους), οι δήθεν οικολόγοι, σε κάθε γεύμα τους!....Γελοίο επίσης και αφελές θεωρούμε το επιχείρημα σχετικά με τη νομιμότητα των επιχειρήσεων, όταν είναι γνωστό ότι μεγάλα εγκλήματα στην ιστορία έχουν γίνει νόμιμα, και όταν στις μέρες μας νομιμότατα οδηγούνται σε αργό θάνατο από πείνα και εξαθλίωση εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, από τα νόμιμα οικονομικά μέτρα, μίας νόμιμης κυβέρνησης.

Τέτοιες δηλώσεις φανερώνουν την πρόθεσή τους να εξυπηρετήσουν τοπικιστικά ή μικροκομματικά συμφέροντα προκειμένου να είναι αρεστοί, αποδεικνύουν την έλλειψη κάθε πολιτικής τόλμης και δείχνουν ανικανότητα να αντιληφθούν τις εξελίξεις, που θέλουν την κατάργηση της γουνοποιίας.

Όποιος θέλει να αναζητήσει τους πραγματικούς υπεύθυνους για αυτές τις ενέργειες, ας στραφεί προς την πολιτεία, η οποία στηρίζει οικονομικά αυτές τις επιχειρήσεις με χρήματα φορολογούμενων πολιτών, η οποία δεν θεσπίζει αυστηρότερους νόμους για την κακοποίηση των ζώων, η οποία συνεχίζει και επιτρέπει τη λειτουργία τσίρκων με ζώα, συνεχίζει και επιτρέπει τη δολοφονία εκατομμυρίων ζώων για την αναψυχή μίας μειοψηφίας αιμοχαρών ηλιθίων κτλ., προκαλώντας την αγανάκτηση του κόσμου με την προκλητική της στάση!!

Και βέβαια, μεγάλο μέρος ευθύνης φέρουν όσες περιβαλλοντικές οργανώσεις και δήθεν οικολογικά κόμματα δεν παίρνουν ξεκάθαρη και ουσιαστική θέση κατά του αιματηρού εμπορίου της γούνας, αποδεχόμενοι με την απραξία τους και τη σιωπή τους τη συνέχισή του.

Μέχρι να έχουν κάποιο σοβαρό έργο να επιδείξουν για τον τερματισμό της γουνοποιίας, ΔΕΝ τους αναγνωρίζουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να καταδικάζουν τις δράσεις vegan ακτιβιστών!!

Γι’ αυτό κύριοι περιβαλλοντικών οργανώσεων, μέχρι να πάρετε σοβαρή και υπεύθυνη θέση υπέρ των γουνοφόρων ζώων, παρακαλούμε να αφήσετε τους χαρακτηρισμούς των ακτιβιστών ΄΄ανεγκέφαλοι’’ στην άκρη.

Θα έχετε ίσως έτσι μία ελπίδα να σας αντιμετωπίσουμε πιο σοβαρά!

Σωματεία και Πολίτες ενάντια στη γούνα

Δείτε σχετικά και εδώ: http://perastikos.blogspot.com/2010/09/blog-post_04.html
και εδώ: http://perastikos.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Επίσης: http://animalrights.gr/

4 σχόλια:

ria είπε...

εγώ θα διαφωνίσω εντελώς.

αν εύρισκε κάποιος ένα μινκ στην αυλή του θα καλούσε τους εξολοθρευτές.

αν είναι τόσο οικολογοι, να ελευθερώσουν και τα πρόβατα και τις αγελάδες και τα κατσίκια. γιατί και αυτά τα ετοιμάζουν για σφάξιμο. το ίδιο και στα ορνιθοτροφεία. το έχουμε παραξευτιλίσει.

εγώ φοράω γούνες. όχι από ζώα υπό εξαφάνιση αλλά μια αλεπού ή μια μινκ ή αστρακάν ναι φοράω. δεν κυνηγούν στο δάσος άγρια ζώα, εκτρέφονται για το σκοπό αυτό.

το ότι οι εκτροφείς θα βρεθούν εν μέσω κρίσης χωρίς κεφάλαιο, το σκέφτηκαν οι οικολόγοι; και συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες από τα εκτροφεία και τα βυρσοδεψεία.

έτσι έκαναν ΄και όταν πέταξαν φίδια στην πεντέλη. γέμισε ο κόσμος φίδια. μεχρι και μέσα στο στρατιωτικό νοσοκομείο μπήκαν!

έχουν ξεπεράσει τα όρια. αν είναι έτσι, γιατί φορούν παπούτσια δερμάτινα, γιατί φορούν ζώνες δερμάτινες; και φυσικά όλοι δερμάτινα γιλέκα και σακάκια;;;

άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ (ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ),ΓΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΣΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΕΞ 'ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ" ΤΗ "ΜΕΘΟΔΟ" ΑΥΤΗ???

ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ???

ΑΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΜΙΝΚ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ,ΣΤΑ ΧΑΖΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΖΟΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ)

ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΙΩΝ)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ Σ΄ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΘΑΠΡΕΠΕ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΓΔΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Λωτοφάγος είπε...

Δεν γνωρίζω επακριβώς τι συνέβη, αλλά από την ανακοίνωση κατάλαβα πως κάποιοι ανθρωπιστές απελευθέρωσαν κάμποσα δύσμοιρα ζωάκια που εκτρέφονται για τις γούνες τους και κάνουν πάμπλουτους τους Καστοριανούς.

Το να πλουτίζεις από τον πόνο των άλλων πλασμάτων είναι ανήθικο! Υπάρχουν τόσο άλλα επαγγέλματα που θα μπορούσαν να ασκήσουν.
Διαφωνώ κάθετα με τις συνθήκες εκτροφής ΟΛΩΝ των ζώων, όπως και με τις συνθήκες θανάτωσής τους.
Γι' αυτόν το λόγο καταναλώνω ελάχιστο κρέας.

Πιστεύω πως, αν όλοι μας φροντίζαμε να καταναλώνουμε τρόφιμα σε λογικές ποσότητες, τότε περιβάλλον και ζώα δεν θα υπέφεραν και εμείς δεν θα πάσχαμε από παχυσαρκία!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails