Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τέρμα τα ρούχα, απλά ψεκαστείτε!


Ψάχνετε για το κατάλληλο ρούχο, που θα τονίζει τέλεια τις καμπύλες σας, θα αναδεικνύει τη γραμμή σας και δε θα χρειάζεται σιδέρωμα; Δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα νέο θαυματουργό σπρέι και να ψεκαστείτε...

Ναι, καλά ακούσατε! Μετά από δέκα χρόνια έρευνας ο Dr Manel Torres είναι στην ευχάριστη θέση να λανσάρει ένα σπρέι, που μπορεί να αντικαταστήσει τα ρούχα!

Πρόκειται για ένα μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα, το οποίο το ψεκάζεις πάνω σου, αυτό παίρνει την απόλυτη φόρμα του σώματος και στη συνέχεια (αφού στεγνώσει!) μπορεί να ξαναφορεθεί ως ρούχο πια ανά πάσα στιγμή!

Ο Torres πρόκειται να παρουσιάσει μια ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή κολεξιόν στο πλαίσιο της έκθεσης μόδας "Επιστήμη με Στιλ", που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα....Το σπρέι παράγει μικρές ίνες ανάμικτες με ένα διαλύτη, με αποτέλεσμα να μπορεί να ψεκαστεί πάνω σε ένα σώμα, δημιουργώντας ένα ύφασμα πάνω στο δέρμα. Οι ίνες είναι ανακατεμένες με πολυμερή που δημιουργούν δεσμούς μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζεται το ύφασμα, η υφή του οποίου μπορεί να ποικίλει (μάλλινο, λινό, ακρυλικό)., ανάλογα με την χρήση διαφορετικών ινών στο σπρέι.

Το ύφασμα, που στεγνώνει μόλις έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι πολύ κρύο όταν ψεκάζεται, ένα μειονέκτημα που μπορεί να "φρενάρει" τη δημιουργία εσωρούχων με ξεκασμό!

"Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα φουτουριστικό, χωρίς ραφές, γρήγορο και άνετο υλικό", δήλωσε ο Torres, ο οποίος συνεργάστηκε με τον χημικό μηχανικό Πολ Λάκαμ του Imperial College και δημιούργησαν από κοινού την εταιρία Fabrican Ltd. Η επιχείρηση θα αναζητήσει και άλλες εφαρμογές του νέου υλικού, για παράδειγμα στην ιατρική (δημιουργία επιδέσμων με ψεκασμό), στα αυτοκίνητα, τα έπιπλα, τη χημική βιομηχανία κ.α.

Το συγκεκριμένο σπρέι, ονόματι Fabric-Can, θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Οκτώβριο και δεν αναμένεται να κοστίζει πάνω από 10 ευρώ!

Καταλαβαίνετε τι θραύση θα κάνει εν μέσω οικονομικής κρίσης...

Μοναδικός φόβος μας, μήπως κολλήσει πάνω μας και δεν ξεκολλάει! Αλλά φανταζόμαστε ότι δέκα χρόνια τώρα θα το έχουν τσεκάρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
ΠΗγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails