Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Άνθρωπος και διαφθορά.


Σίγουρα αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζεις.. Βιώνεις την αυτοκαταστροφικότητα ως κομμάτι της φύσης σου, κολακεύεσαι από την εξουσία, καταναλώνεις με χαρά το ακριβό και με μεγαλύτερη χαρά αναλώνεσαι από κάθε τι φθηνό.
Νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος να πεις "όχι", όμως δε μπορείς να ξεφύγεις από το "ναι"., ιδιαίτερα όταν το "ναι" πληρώνει καλύτερα. Αν δεν το παραδέχεσαι ίσως η υποκρισία σε τυφλώνει, ίσως η αυτογνωσία δεν είναι προνόμιο σου, ή ίσως είσαι ένας αληθινός αφανής ήρωας της εποχής σου.

Πάντα άκουγα ότι ο άνθρωπος είναι ένα σπουδαίο ον, ένα ον ανώτερο, που μπορεί να σκεφτεί να προοδεύσει, να συμβιώσει αρμονικά σε μια κοινωνία, να παράγει πολιτισμό και με τις πράξεις του να γίνει ένας μικρός ίσως θεός. Σήμερα λυπημένος συνειδητοποιώ ότι ο άνθρωπος δε μπόρεσε ποτέ να νικήσει το πάθος του για εξουσία, νικήθηκε από την υπεροψία του και τυφλωμένος οδηγείται στην αυτοχειρία. Δεν είναι η ολότητα της ανθρωπότητας που κάνει τον άνθρωπο σπουδαίο, είναι οι μεμονομένες σπίθες ανθρωπισμού που καίνε σε όσους τόλμησαν να κρατήσουν τη δική τους φωνή και σε όσους καλλιέργησαν το ωραίο μέσα τους, απεξαρτημένοι από τις καθημερινές πληγές που ανοίγει ο ένας στον άλλον....Παραπονιόμαστε για τον κόσμο που ζούμε. Πολλοί ξυπνάνε με την επιθυμία να σταματήσει η γη να κατέβουν, όχι γιατί δεν την αγαπάνε, αλλά γιατί δεν αντέχουν άλλο να την πληγώνουν από τη ματαιοδοξία τους και τον εγωκεντρισμό τους. Οι πολιτικοί σου, οι δημοσιογράφοι σου, οι δικηγόροι σου, οι επιχειρηματίες και άλλοι πολλοί συνήθισαν ποια να παίζουν το παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες, ξέχασαν την ουσία και υπνωτίστηκαν στη μέθη της άνεσης και της παραπλάνησης.

Είσαι απογοητευμένος από τις κυβερνήσεις σου, όμως ξεχνάς ότι η διαφθορά είναι κομμάτι της φύσης του ανθρώπου και άρα η διαφθορά και η δωροδοκία φυσική εξέλιξη. Οι πολιτικοί σου δεν είναι πνευματικά άτομα, υποκριτές κρυφοπονηροί άνθρωποι είναι, συμβιβασμένοι με το "πρέπει", εύκολα ξεπουλιούνται.. μην εκπλήσσεσαι από τη διάλυση των θεσμών. Τα κεφάλαια και οι επιχειρήσεις εξαγοράζουν ανθρώπους και ηθικές, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Νέοι, πουλούν τα όνειρά τους για λίγα λεπτά διασημότητας, fashion θύματα με αυταπάτες, διασκεδαστές εγκλωβισμένων ψυχών που χαζογελούν από συνήθεια ή για να ξεχαστούν από τη ρουτίνα του αύριο. Κάνουν τα πάντα για το τίποτα και ψάχνουν ελπίδα σε reality εμετικά πλαισιωμένα με ανθρώπους που κακοποιούν την ύπαρξή τους εξυπηρετώντας την ανουσιότητα και τη παρακμή της εποχής.

Όλοι κάνουν τα πάντα, φτάνει να ανταποκρίνονται στην τιμή τους. Υπάρχουν εθελοντές για τα πάντα. Κάθε κοινωνία δημιουργεί τέτοιες ανάγκες ώστε οι εθελοντές να είναι πολλοί. Όλοι έχουν την τιμή τους. Και για κάθε αξία υπάρχει το κεφάλαιο εξαγοράς.

Το κέρδος σκότωσε τη φύση, σκότωσε τις διαπροσωπικές σχέσεις, σκότωσε την εμπιστοσύνη, σκότωσε την αγάπη και εσύ αναρωτιέσαι αν αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος..
Πόσα θες για να σταματήσεις να παιδεύεσαι;
http://dinatomirmigi.blogspot.com/2010/09/blog-post_5548.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails