Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νόμος που να επιβάλλει την εφαρμογή των νόμων.

Η πολυνομία ευνοεί την ατιμωρησία, που εξασφαλίζει ασυλία σε ισχυρούς και ημέτερους.
Το πλήθος των νόμων με τις αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις που ψηφίζονται κατά περίπτωση προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και συμφέροντα της στιγμής, προάγουν τη διαφθορά.
Αυτό το γνωρίζουν και οι εταίροι μας, γι΄ αυτό και στα μέτρα που προβλέπει το «μνημόνιο» περιλαμβάνεται και η « εκπόνηση σχεδίου δράσης για την εφαρμογή της καλής νομοθέτησης». Μας υποχρεώνουν δηλαδή οι εταίροι μας να νομοθετούμε σωστά αλλά και να επιβάλλουμε την εφαρμογή των νόμων.... Προφανώς σε εκπλήρωση του παραπάνω όρου του μνημονίου, όπως διαβάζουμε στον ΒΗΜΑτοδότη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούση σε συνεργασία με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα προχωρούν στην κατάρτιση του «νόμου των νόμων».
Αν τελικά καταρτιστεί ένας τέτοιος νόμος, βέβαια χωρίς ασάφειες, εξαιρέσεις και παραθυράκια, θα γίνει πράξη η αποφθεγματική φράση που αποδίδεται στον αείμνηστο Παναγιώτη Κανελλόπουλο για την ανάγκη «ενός νόμου που θα επιβάλλει την εφαρμογή όλων των υπολοίπων».
Πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση μη εφαρμογής νόμων είναι για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1834:2010-09-26-10-39-33&catid=38:2009-05-01-09-42-09&Itemid=70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails