Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Της μαιμούς το... κάγκελο - Ψάχνοντας τον Αποδιοπομπαίο τράγο.

Ψάχνοντας τον Αποδιοπομπαίο τράγο.
Το φαινόμενο είναι αρκετά παλιό και ιδιαίτερα έντονο στις τουριστικές περιοχές της επικράτειας του τριτοκοσμικού Ελλαδανιστάν.
Όλα λειτουργούν εις γνώση του επίσημου κράτους όπου αφήνει το παρακράτος και την παραοικονομία να λειτουργούν, σε βάρος του ότι πλέον υγιή προσπαθεί να επιβιώσει σε τούτη την μίζερη χώρα της αρπαχτείς των ολίγων.
ΚΑΙ όπως συνήθως έτσι και εδώ την πληρώνει ο μικρομεσαίος ταλαίπωρος καταστηματάρχης  εμποράκος.
Λες και δεν γνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι οι υπεύθυνοι του όλου βρώμικου κυκλώματος της λαμογιάς και της αρπαχτείς.
Όλοι αυτοί λοιπόν. όπου αφήνουν το όλο κύκλωμα να λειτουργεί, ακόμα ΚΑΙ σε βάρος του Έλληνα βιοτέχνη μικρομεσαίου και παραγωγού (της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας) , αφού οι αντιγραφές και οι «κόπιες» δεν γίνονται μόνο στα επώνυμα προιόντα, αλλά και στα όποια έργα και δημιουργίες  των προαναφερομένων ντόπιων δημιουργών, πρέπει νομίζω μια κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί ανάλογα και σοβαρά.
Προσωπικά έχω γνωρίσει κάποιο Κύπριο, ο οποίος τυχαίνει να έχει ξάδελφο πρόξενο η πρέσβη  στην Κίνα και ο οποίος εισάγει παράνομα και διακινεί, χρόνια τώρα μαϊμού προϊόντα στο Ελλαδανιστάν, όταν όμως γίνονται οι έλεγχοι για λογαριασμό ΠΑΝΤΑ(τυχαίο? Δεν νομίζω) των επώνυμων εταιριών σε καταστήματα την πληρώνει πάντα ο μικρός εμποράκος και εντωμεταξύ παράλληλα κάποιοι άλλοι έχουν γεμίσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς… και μάλλον εκτός της Ψωροκώσταινας.
Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ κανείς γιατί δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο και εννοώ για τον παραδοσιακό ντόπιο δημιουργό, αντίστοιχοι  έλεγχοι?(όπου τους αντιγράφουν Κινέζοι και μετά τα εισάγουν εδώ για γνήσια ελληνικά), απλά γιατί αυτοί δεν ανήκουν στα καρτέλ των πολυεθνικών και παγκόσμιων νταβατζίδων της αγοράς. 
Από τον τοπικό τύπο και την patris.gr:   
Τα... μαϊμού που κυνηγούν είναι νόμιμα!
Ετσι κατακλύζουν τα κινέζικα την αγορά
Τους... κυνηγούν για τις απομιμήσεις, ενώ φορολογούνται
Τραγελαφικές καταστάσεις με τις υπηρεσίες.
Πληρώνουν μετά την έκδοση τιμολογίου. Κόβουν αποδείξεις κανονικά κι όμως διώκονται από μεγάλες εταιρίες γιατί πουλούν απομιμήσεις των προϊόντων τους.
Ο λόγος για επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, επειδή πουλούν προϊόντα παρόμοια με ακριβές φίρμες.
Προϊόντα ωστόσο που έχουν αγοράσει από νόμιμους αντιπροσώπους, για τα οποία πληρώνουν φόρους και κόβουν αποδείξεις.
Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, το φαινόμενο έχει πάρει “τερατώδεις” διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με εκπροσώπους μεγάλων Διεθνών εταιριών, να διώκουν τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου ποινικά, επειδή πωλούν προϊόντα που δεν είναι γνήσια. Ανάλογες είναι οι καταστάσεις όπως βεβαιώνουν επιχειρηματίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα....Την ίδια στιγμή βέβαια, το Κράτος επιτρέπει στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες να αγοράζουν τα προϊόντα από εισαγωγείς της Κίνας ή από εταιρίες με ελληνική έδρα και Α.Φ.Μ., που πραγματοποιούν εισαγωγές από διάφορες χώρες της ανατολής.
Εύλογα οι επιχειρηματίες διερωτούνται για ποιο λόγο επικρατεί η συγκεκριμένη κατάσταση, δηλώνοντας αδύναμοι να αντιδράσουν.
“Αφού το Κράτος επιτρέπει στους εισαγωγείς να φέρνουν αυτά τα προϊόντα στην Ελλάδα, αφού τα αγοράζουμε κανονικά με τιμολόγιο κι αφού τα πουλάμε κόβοντας αποδείξεις, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο είμαστε εμείς οι παράνομοι κι όχι το Κράτος, οι κατασκευαστές ή οι παραγωγοί” αναφέρουν χαρακτηριστικά επιχειρηματίες, οι οποίοι διέπονται πλέον από φοβικά σύνδρομα, εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης.
Το παράδοξο της υπόθεσης έχει φέρει επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης σε απόγνωση, οι οποίοι δηλώνουν πως αν δεν βρεθεί κάποια λύση να τους προστατεύσει το Κράτος, θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
Τουριστική πηγή εσόδων
“Πόλο έλξης” αποτελούν τα προϊόντα που μοιάζουν με ακριβές φίρμες, για τους τουρίστες και επισκέπτες της πόλης.
“Οι τουρίστες ενδιαφέρονται απλά να αναγράφεται μια φίρμα πάνω στο προϊόν κι ας μην είναι και γνήσιο” αναφέρουν επιχειρηματίες χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως ενημερώνουν πάντοτε τους υποψήφιους αγοραστές, ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι γνήσια.

Η κεντρική αγορά παρ’ όλα αυτά κινείται ιδιαίτερα, με την πώληση των παρεμφερών με τα επώνυμα προϊόντων, τα οποία ζητούν πάρα πολύ οι τουρίστες, αλλά και αρκετοί ηρακλειώτες που δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν τσάντες ή ομοειδή προϊόντα.
Τονίζεται πως οι επιχειρηματίες της πόλης για κάθε παρεμφερές με τα επώνυμα προϊόν που πωλούν, αποδίδουν κανονικά τους φόρους τους στο Κράτος, ενώ διώκονται ποινικά στην περίπτωση που δεν κόψουν απόδειξη.
“Πληρώνουμε 4 φορές”
Απαντήσεις στο παράδοξο του να τους “κυνηγούν” μεγάλες εταιρίες, ζητούν οι επιχειρηματίες που πωλούν τσάντες και προϊόντα όμοια των ακριβών φιρμών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιχειρηματίες, αποδίδουν φόρους στο Κράτος 4 φορές προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα που αγοράζουν με καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες.
“Το Κράτος παίρνει από εμάς το Φ.Π.Α. που πληρώνουμε για τα ενοίκια των επιχειρήσεων μας. Εισπράττει δημοτικά τέλη για την προβολή της επιχείρησης μας, εισπράττει Φ.Π.Α. από την έκδοση τιμολογίων για την αγορά των προϊόντων στην χονδρική και εισπράττει Φ.Π.Α. μετά την πώληση των προϊόντων και την έκδοση απόδειξης” τονίζουν επιχειρηματίες χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξουν το πώς πραγματικά έχει η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.
Δείτε, επίσης σχετικά εδώ: http://www.patris.gr/articles/187937/121386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails