Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Χορός εκατομμυρίων!

Αν όχι ίσως εκατομμυρίων, τότε εκατοντάδων χιλιάδων…
Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε και να έχω εικόνα το τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά αυτό που μπορώ να μεταφέρω εδώ με πολλά ερωτηματικά, είναι, το που βρίσκονται, η μάλλον από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα, όπου μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις επί 24ώρου βάσεως, τα τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνα και κανάλια-Τύπος) για τους υποψήφιους σε περιφέρεια και δήμους της Κρήτης.
Και μην ξεχνάμε βέβαια τα χιλιάδες MMS, όπως και τα χιλιάδες φυλλάδια βιογραφικών, ακόμα και τηλεφωνικές παρενοχλήσεις έχουμε για την στήριξη εκ μέρους μας, την οποία ζητάνε με θράσος.
Και αυτά τα τηλεφωνικά γκάλοπ, από ποιούς και για λογαριασμό ποιών και από ποιες "προερχόμενες τσέπες" άραγε?(κάθε τρεις και μία γίνεται, τουλάχιστον τοπικά).
Οπωσδήποτε δεν προέρχονται από το αποκούμπι τους, που λέει ο λαός, σιγά να μην προέρχονται από τις όποιες αποταμιεύσεις μιας ζωής.
Μάλλον επενδύουν τώρα… για να φάνε αύριο, όλοι αυτοί οι σημερινοί σωτήρες και φωστήρες και αυριανοί καρεκλο-κένταυροι της εξουσίας.
Για όσους ελάχιστους από αυτούς πραγματικά ρομαντικούς και ονειροπόλους, φυσικά τους έχει καταβροχθίσει η μαρμάγκο και το σάπιο σύστημα.
Την ίδια ώρα που οι περισσότερες κοινωνικές τάξεις βρίσκονται μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης και με την καραμέλα των θυσιών, για να βγει υποτίθεται η χώρα από την κρίση.
Ποιος μπορεί αλήθεια να ελέγξει, τον πραγματικό αριθμό όλου αυτού του πακτωλού χρημάτων.
Από πού προέρχονται?
Για τις μικρές κοινωνίες, εν μέρει πάντως, είναι εύκολο αν κάποιος κοιτάξει λίγο πίσω και κάνει μια μικρή αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία κάποιων υποψηφίων (κοινωνική και επαγγελματική και για όσους έχουν ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν), αλλά ως συνήθως, έτσι και εδώ, ούτε μνήμη διαθέτουμε πλέον (αλήθεια πόσο εύκολα ξεχνάμε?)
Τα ΜΜΕ χαϊδεύουν αυτιά… πελάτες ντε…
Τα ΜΜΕ φιλοξενούν από την μεριά τους υποψήφιους στα παράθυρα και σε υποτιθέμενες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων, πελάτες τους στην ουσία δηλαδή, σιγά να μην πάρουν θέση, σιγά να μην παρουσιάσουν την πραγματικότητα και τα προβλήματα, σιγά να μην στεναχωρήσουν τους πελάτες τους, σιγά να μην καταγγείλουν, σιγά να μην αποκαλύψουν τον ρόλο κάποιων εξ αυτών.
Γιατί και αύριο, μετά τις διαδικασίες κάποιοι θα παραμείνουν πελάτες τους με τον άλφα η βήτα τρόπο.
Πρέπει να κρατάνε και τα προσχήματα αλλά και τις ισορροπίες… μεταξύ τους εννοείτε.
Το αποχαυνωμένο κοινό θα βγάλει το φίδι από την τρύπα, το αποχαυνωμένο κοινό μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, θα έρθει αύριο για να εκφράσει μέσα από την ψήφο το υποτιθέμενο δικαίωμα του ….. και να ψηφίσει αυτούς που του έχουν υποδείξει μέσα από την πλύση εγκεφάλου που του γίνεται καθημερινά.
Και στην χειρότερη περίπτωση θα ξαναψηφίσει ίσως και πάλι τους ήδη δοκιμασμένους, τους ήδη φθαρμένους και διεφθαρμένους, όπου οι ίδιοι, πάλι μέσα από το συναίσθημα του φόβου για το διαφορετικό και καινοτόμο και σε συνδυασμό με την αυτοσυντήρηση και της έμμεσης συνοχής θα παραμείνει και πάλι στον ίδιο παρανομαστή, αν όχι στην οπισθοδρόμηση, βολεμένος πρόσκαιρα πίσω από ουτοπίες και υποσχέσεις του «λαμβάνει» και «βολεύει» της καθαρά ατομικιστικής του παρουσίας και μακριά από κάθε ιδέα της συλλογικότητας – αλληλεγγύης – παρόν και μέλλον - του «ΕΜΕΙΣ».
Καληνύχτα Ελλάδα….καληνύχτα Έλληνες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα τσογλάνια της παραβατικότητας όπου διεκδικούν την εξουσία, όχι μόνο απειλούν εργαζόμενους με την αναγκαστική τους υποψηφιότητα στο δικό τους ψηφοδέλτιο, διαφορετικά θα έχουν να κάνουν με τα φυσικά τους αφεντικά, ΑΛΛΑ απειλούν και δημότες- μαγαζάτορες με το πρόσχημα ότι είναι πελάτες τους και σε διαφορετική περίπτωση που δεν ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο, θα σταματήσουν να ψωνίζουν από τα μαγαζιά τους.
Αποθεώστε τους....εκατέρωθεν.

Στέλιος είπε...

Δύσκολος προβληματισμός φίλε Βussy.
Καλά να πάθουμε όμως, που πάμε και τους ψηφίζουμε.

Σου γράφω από το νέο μου μπλογκ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails