Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αντίδραση...

 

"Αν δεν το έκανα εγώ κάποιος άλλος θα το έκανε"

Η φράση που σκότωσε την αξιοπρέπεια. Η μεγάλη δικαιολογία της εποχής μας, που μας επιτρέπει να έχουμε άφεση αμαρτιών σε κάθε κακό που προκαλούμε στον διπλανό μας.
"Αν δεν το έκανα εγώ κάποιος άλλος θα το έκανε"

Ήρθε η ώρα να δείξεις μεγαλοψυχία και να αφήσεις επιτέλους αυτόν τον άλλον να το κάνει. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να μη χρεωθείς άλλο ένα βάρος στη συνείδησή σου που με λάσπη έχεις σκεπάσει.
ΤΕΛΟΣ στη φράση θα το έκανε κάποιος άλλος. Αν έχεις επιλέξει να κάνεις κάτι, ενάντια στον αδύναμο, στο φτωχό, στον αμαθή, η σε όποιον έχει πέσει σε μια ανάγκη και συγκυρία, έχεις την ευθύνη για το κακό που του κάνεις. ....Η κοινωνία γέμισε με άτομα που δεν έχουν τίποτα και δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Τα άτομα αυτά, μπορούν να πουν το ΟΧΙ, και να κοντραριστούν με κάτι που τα ταΐζει, αφού ο νηστικός δεν έχει λόγο να φοβάται για τη τροφή του.

Κάνε σήμερα κάτι που θα σε κάνει κοινωνικά ενεργό. Μίλησε σε όσους δε ξέρουν, άνοιξε τα μάτια όσων δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Η κοινωνία αλλάζει ραγδαία, κάψε τα πρέπει και με το φως της φωτιάς αυτής γίνε καλύτερος.
http://dinatomirmigi.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails