Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Διπλό δημοψήφισμα οι εκλογές του Νοεμβρίου

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απέκτησαν τη μορφή Δημοψηφίσματος.Ενός διπλού δημοψηφίσματος γιατί δεν είναι μόνο αντιμνημονιακού χαρακτήρα αλλά και δημοψήφισμα για την ανοχή μας ή όχι απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς εκφραστές του.
Οι Μαυρογιαλούροι,χωρίς ντροπή ή αίσθημα ενοχής,πήραν τους δρόμους και τάζουν ξανά λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσουν τη μάχη του Καλλικράτη ξεχνώντας τις ευθύνες τους για την κατάντια της χώρας.
Για μας,όλοι τους όσοι συνυπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια στο ναό της Δημοκρατίας,είναι συνυπεύθυνοι για το βιασμό της και τα εκτρώματα που προέκυψαν.Ολοι τους έβλεπαν τις συμβάσεις και τις αναθέσεις έργων να περνούν σαν τρένα από μπροστά τους κι όμως αρκούνταν στην ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων τους και στα βουλευτικά τους προνόμια.Για την τιμή των όπλων δε και για προσωπικό τους άλλοθι κατέθεταν επερωτήσεις τις οποίες περιέφεραν ως τρόπαια στις εκλογικές τους περιφέρειες....Τι τους εμπόδιζε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με ατομικές μηνύσεις και αγωγές κατά όσων εμπλέκονταν σε περιπτώσεις σκανδάλων,διαφθοράς και καταλήστευσης των δημοσίων ταμείων;Τίποτα ή μάλλον ο σεβασμός τους προς το θεσμό του κοινοβουλίου και των εξεταστικών του επιτροπών (στάχτη στα μάτια του λαού και εισόδημα στις τσέπες των).
Ενός κοινοβουλίου όπου στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας διαπράχθηκαν τα μύρια όσα και με τη βούλα μάλιστα της πλειοψηφικής νομιμότητας.
Μεθαύριο λοιπόν στις 7 Νοεμβρίου ας αφήσουμε κατά μέρος τους συναισθηματισμούς και τις ενοχές που προσπαθούν να μας φορτώσουν κάποιοι επιτήδειοι κι ας καταψηφίσουμε μέτρα και κομματικές πρακτικές.
Οχι κύριοι δεν τα φάγαμε μαζί!Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι και στην κεφαλή ήσασταν εσείς,οι οποίοι εν ονόματί μας αποφασίζατε και υπογράφατε.Ομως οι μίζες και οι προμήθειες έβγαιναν από τις δικές μας τσέπες και πήγαιναν στους δικούς σας λογαριασμούς,των φίλων σας και των κουμπάρων σας.
Το ευνουχισμένο συνδικαλιστικό κίνημα και οι οργανωμένες δολοφονίες στην τράπεζα της Marfin,στην πρώτη ουσιαστικά παλλαϊκή διαμαρτυρία κατά του μνημονίου,σας προφύλαξαν από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.Ολη αυτή η συσσωρευμένη οργή θα ξεσπάσει στις κάλπες την Κυριακή των εκλογών
.Δεν θα σας δώσουμε τη χαρά να ξαναδείτε το χάρτη της χώρας μας πρασινομπλέ!Φτάνει πια ως εδώ,η ανοχή μας τελείωσε.
Ψήφο στους καθαρούς,στους τίμιους,τους ακομμάτιστους,στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου που 'χουν και μερικές χιλιάδες ένσημα στο βιογραφικό τους.Κι αν δεν υπάρχουν τέτοιοι τότε το λευκό είναι η λύση-έκφραση της διαμαρτυρίας μας.
Οχι δεν ισχυριζόμαστε πως όλοι όσοι πλαισιώνουν κομματικά ψηφοδέλτια είναι λαμόγια,όμως τυχόν νίκη των κομματικών συνδυασμών θα εκληφθεί ως συναίνεση στα μέτρα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα.
Ο καθένας μας με νηφαλιότητα και χωρίς ίχνος ενοχής,με τη σκέψη στη δουλειά που του στέρησαν,στη σύνταξη που του έκοψαν και στο αβέβαιο μέλλον των παιδιών του (όταν η φωτιά είναι στου γείτονα θα 'ρθει και στην αυλή σου) ας πάρει θέση στο διπλό δημοψήφισμα της 7ης Νοεμβρίου.
Είναι δεδομένο ότι η αποχή εξυπηρετεί μόνο το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Θα είναι αστείο από τη Δευτέρα το πρωί να ξαναπαριστάνουμε όλοι τους κοψοχέρηδες!
http://zeidoron.blogspot.com/2010/10/blog-post_6117.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails