...για την κυβερνητική πολιτική και τα κόμματα καταγράφουν δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, ποσοστό 51,5% (σε σχέση με 49,7% τον περασμένο Απρίλιο) δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης, ενώ άλλο ένα ποσοστό 26,7% (σε σχέση με 22,9% τον περασμένο Απρίλιο) δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.
Το ίδιο αρνητικοί εμφανίζονται οι ερωτηθέντες και για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, δηλώνοντας καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 45,2% (σε σχέση με 37% τον περασμένο Απρίλιο)
Επίσης, αυτοί που πίστευαν τον Απρίλιο ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελούσε μια αναγκαία απόφαση ήταν σε ποσοστό 49,6% και πλέον είναι μόλις 30,8%, ενώ αντιστοίχως εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυξήθηκαν από 41,9% τον Απρίλιο σε 65,6% τον Οκτώβριο.
....
Οταν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να δηλώσουν αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα για τη χώρα αν κέρδιζε τις τελευταίες εθνικές εκλογές η ΝΔ, το 44,9% δηλώνει χειρότερα (57% τον Απρίλιο), το 36,5% (28,7% τον Απρίλιο) δηλώνει το ίδιο και μόλις το 14,3% ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κέρδιζε η ΝΔ (9,3% τον Απρίλιο).
Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται γενικότερα, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 41% σε σχέση με το 23,4% που λαμβάνει ο Αντ. Σαμαράς.
Στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (78%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και εννιά στους δέκα (89%) από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στην εκτίμηση εκλογική επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42,5%, μειωμένο κατά 1,5 μονάδα. Ακολουθεί η ΝΔ με 28% καταγράφοντας αύξηση μίας μονάδας, ενώ αυξημένο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ στο 11%, από 10,5.
Η εκλογική επιρροή του ΛΑΟΣ παραμένει καθηλωμένη (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί ένα σημαντικό τμήμα του κοινωνικού του ποσοστού (4,5%) καιη δύναμη των Οικολόγων παραμένει αμετάβλητη (2,5%). Η απήχηση της Δημοκρατικής Ανανέωσης, που τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε ποσοστό 3,5%, δείχνει σήμερα να συμπιέζεται (1,5%).
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, οι αντικομματικές διαθέσεις των πολιτών εντείνονται, η δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών πέφτει (εξαίρεση αποτελεί η Αλ. Παπαρήγα), η τάση αποπολιτικοποίησης συνεχίζεται αμείωτη, ενώ η τάση εξόδου από το εκλογικό σώμα δείχνει σταθερή, με το 1/3 των εκλογέων (33%) να επιμένουν (σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών) στην πρόθεση αποχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου