Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Αύξηση της απογοήτευσης των πολιτών...

...για την κυβερνητική πολιτική και τα κόμματα καταγράφουν δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, ποσοστό 51,5% (σε σχέση με 49,7% τον περασμένο Απρίλιο) δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης, ενώ άλλο ένα ποσοστό 26,7% (σε σχέση με 22,9% τον περασμένο Απρίλιο) δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.

Το ίδιο αρνητικοί εμφανίζονται οι ερωτηθέντες και για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, δηλώνοντας καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 45,2% (σε σχέση με 37% τον περασμένο Απρίλιο)

Επίσης, αυτοί που πίστευαν τον Απρίλιο ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελούσε μια αναγκαία απόφαση ήταν σε ποσοστό 49,6% και πλέον είναι μόλις 30,8%, ενώ αντιστοίχως εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυξήθηκαν από 41,9% τον Απρίλιο σε 65,6% τον Οκτώβριο.
....
Οταν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να δηλώσουν αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα για τη χώρα αν κέρδιζε τις τελευταίες εθνικές εκλογές η ΝΔ, το 44,9% δηλώνει χειρότερα (57% τον Απρίλιο), το 36,5% (28,7% τον Απρίλιο) δηλώνει το ίδιο και μόλις το 14,3% ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κέρδιζε η ΝΔ (9,3% τον Απρίλιο).

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται γενικότερα, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 41% σε σχέση με το 23,4% που λαμβάνει ο Αντ. Σαμαράς.

Στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (78%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και εννιά στους δέκα (89%) από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην εκτίμηση εκλογική επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42,5%, μειωμένο κατά 1,5 μονάδα. Ακολουθεί η ΝΔ με 28% καταγράφοντας αύξηση μίας μονάδας, ενώ αυξημένο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ στο 11%, από 10,5.

Η εκλογική επιρροή του ΛΑΟΣ παραμένει καθηλωμένη (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί ένα σημαντικό τμήμα του κοινωνικού του ποσοστού (4,5%) καιη δύναμη των Οικολόγων παραμένει αμετάβλητη (2,5%). Η απήχηση της Δημοκρατικής Ανανέωσης, που τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε ποσοστό 3,5%, δείχνει σήμερα να συμπιέζεται (1,5%).

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, οι αντικομματικές διαθέσεις των πολιτών εντείνονται, η δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών πέφτει (εξαίρεση αποτελεί η Αλ. Παπαρήγα), η τάση αποπολιτικοποίησης συνεχίζεται αμείωτη, ενώ η τάση εξόδου από το εκλογικό σώμα δείχνει σταθερή, με το 1/3 των εκλογέων (33%) να επιμένουν (σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών) στην πρόθεση αποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails