Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ντόκινς (Dawkins') εναντίον Πάπα ξανά.


Ο διασημότερος Βρετανός αθεϊστής, Ρίτσαρντ Ντόκινς, απάντησε πριν λίγες ημέρες με σκληρή γλώσσα στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ - ή αλλιώς «Ράτσινγκερ» (το βαυαρικό του όνομα) όπως προτιμά να τον αποκαλεί ο ίδιος. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν που ο Ντόκινς είχε ζητήσει τη σύλληψή του κατά την επερχόμενη επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε μια από τις πολλές δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του Πάπα, ένα ερασιτεχνικό βίντεο απαθανάτισε τον πύρινο λόγο του εξελικτικού βιολόγου και πολυβραβευμένου συγγραφέα, ο οποίος πριν λίγα χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής καθώς και στο στόχαστρο της Καθολικής Εκκλησίας, μετά την κυκλοφορία και την αναπάντεχη εμπορική επιτυχία του βιβλίου του με τίτλο «Η Περί Θεού Αυταπάτη» (The God Delusion) - μια κατά μέτωπο επίθεση στην πίστη ύπαρξης Θεού.
Στο λόγο που έβγαλε ο Πάπας, κατά τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, εξήρε την ιστορική στάση του έθνους της Γηραιάς Αλβιώνας το οποίο «πολέμησε εναντίον της Ναζιστικής τυραννίας που θέλησε να εξαλείψει το Θεό από την κοινωνία». Για κάποιους το σχόλιο του Πάπα θα μπορούσε να φανεί τιμητικό, όχι όμως για τον ίδιο τον Ντόκινς. Η σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του ήρθε ως απάντηση τόσο στο παραπάνω σχόλιο του «Ράτσινγκερ», όσο και στην επισήμανσή του ότι ο Χίτλερ ήταν άθεος και ότι ήταν ο υποτιθέμενος αθεϊσμός του που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα.
...Στο ερασιτεχνικό αυτό βίντεο, ο υποτιτλισμός του οποίου έγινε από το χρήστη του youtube falakrosepanastatis, επισημαίνει δηκτικά ότι ο Χίτλερ χρησιμοποίησε «ρωμαιοκαθολικού τύπου» επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ενώ «ποτέ δεν έκρυψε τη ρωμαιοκαθολική του βάπτιση», αν όχι πίστη.

Ως προεξέχων υπέρμαχος του αθεϊσμού και κατά συνέπεια πολέμιος των απανταχού «Δημιουργιστών» (Creationists) -πιστών δηλαδή της βιβλικής εκδοχής για τη δημιουργία του κόσμου- ο Ντόκινς υπεραμύνεται τόσο του δικαιώματος της μη-πίστης σε κάποιο Θεό, όσο και της δαρβινικής επιστημονικής θεώρησης για τη δημιουργία του κόσμου...
http://tvxs.gr/node/67421

5 σχόλια:

gryphon είπε...

Θά μάς πεί ποτέ τίποτα ο Dawkins γιά τά 40+ εκατομμύρια χριστιανών πού δολοφόνησαν οί επίσης άθεοι καί δαρβινιστές ομοιδεάτες του στήν τέως Σοβιετική Ενωση ?.

Ανώνυμος είπε...

ρε gryphon μήπως είναι και κουμουνιστής ΚΑΙ αυτός??

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και δαρβινιστές στη Σοβιετική Ένωση του περιβόητου λαμαρκιστή Λισένκο! Πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να λέει τέτοια πράγματα!

busy bee είπε...

Οχι απλά άσχετος...

gryphon είπε...

Φίλε ανώνυμε ποιός Λισένκο καί ιστορίες.Τί σημασία έχει αυτός.Ο ίδιος ο Μάρξ ήταν οπαδός τού Δαρβίνου καί τό έργο τού "περι τής καταγωγής τών ειδών..." ασκησε τεράστια επιρροή στόν ίδιο καί στό έργο του."Περιέργως" τό ίδιο ακριβώς έργο άσκησε τεράστια επίδραση στήν διαμόρφωση καί τού Χίτλερ.Ολοι οί αντιχριστιανικοί καί αντιανθρώπινοι -ισμοί τού τελευταίου αιώνα (φασισμός,ναζισμός,κομμουνισμός) έχουν σάν θεμέλιο λίθο τους στόν πυρήνα τους άν θέλεις τήν θεωρία τού Δαρβίνου.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails