Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"In the year 2525..."

Από το 1946 μέχρι το 1948, αμερικανοί κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν με σύφυλη και βλεννόρροια 696 ψυχασθενείς της Γουατεμάλα, για να πειραματιστούν πάνω τους με πενικιλλίνη! Χρησιμοποίησαν μάλιστα και άρρωστες ιερόδουλες.
Το έγκλημα εις βάρος μιας υπανάπτυκτης και πάμπτωχης χώρας αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο η καθηγήτρια Ιστορίας στο Κολέγιο Γουέλσλι της Μασαχουσέτης Σούζαν Ρέβερμπι, η οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της την έρευνα που είχε κάνει για το θέμα.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τον πρόεδρο της Γουατεμάλα.
Να υποθέσω ότι γύρω στο 2050 μια άλλη καθηγήτρια Ιστορίας θα αποκαλύψει ότι στη δεκαετία του 1980 κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν με τον ιό του AIDS βαρυποινίτες των αμερικανικών φυλακών με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή τους;
Η διαφορά είναι πως τότε αφορούσε 1.500 ανθρώπους, ενώ τώρα υπάρχουν χώρες της Αφρικής όπου ο ένας στους τρεις κατοίκους είναι φορέας του AIDS, χωρίς καμιά ελπίδα θεραπείας!
Ή μήπως είναι απλώς μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας;
Υ.Γ. Στο "πόθεν έσχες" του, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δηλώνει ευθαρσώς ότι συμμετέχει σε off shore εταιρεία στα νησιά Κεϊμάν! Το αποκαλύπτει ο Σταμάτης Μαυροειδής στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Δρόμος" και το αναδημοσιεύει ο φίλος Ρήγας: http://rigasili.blogspot.com/2010/10/offshore.html 
Εν ολίγοις, αφενός φοροδιαφεύγει και αφετέρου, ως εξ απορρήτων του Γιωργάκη, τον συμβουλεύει πώς να μας γδάρει αποτελεσματικότερα! Να δείτε που πολύ σύντομα ο Βουλγαράκης θα μοιάζει αθώα περιστερά!
Από τον φίλο Λωτοφάγο, εδώ:
http://lotofagus.blogspot.com/2010/10/in-year-2525.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το LPG είναι γνωστό από δύο μεγάλα ατυχήματα. Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails