Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πολίτικη Κουζίνα και...πολιτική κουβέντα...


Απουσία ψάλτου...βηξ
Η "Πολίτικη Κουζίνα", είναι ενα αισθαντικό πικάντικο ταξίδι γεύσεων και απολαύσεων, διανθισμένο με διάφορες μυρωδιές μπαχαρικών και καλόγουστων αρμονικών ήχων που σερβίρει η ίδια η Ζωή, στο πολύχρωμο και μοναδικό γκουρμέ πιάτο της, πλημμυρίζοντάς σε γλυκιές, αέναες ανατριχίλες !
Τα μπαχαρικά και οι ιδιότητές τους έχουν μια δύναμη απόκοσμη και ακαταμάχητη, που είναι πάντα κρυμμένη, μα και συνάμα έτοιμη να αποκαλυφθεί, αφήνοντας χώρο σ΄όλες τις αισθήσεις, να βαραίνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια σοβαρότητα ότι διαποτίζει την ανθρώπινη παρουσία. Ευαίσθητη και γλυκιά σαν το άρωμα της κανέλας, περιμένοντας τον κατάλληλο "γευσιγνώστη", να του προσφέρει αυτή την τόσο μοναδική και ασυναγώνιστη γεύση της...

Ε, η "πολιτική κουβέντα", δεν είναι...απλά μπορεί να γίνει και στην κουζίνα!
Ειχα δεν ειχα τελικα, να που αφιερωνω απο τον χρονο μου και σε πολιτικη κουβεντα...Κουβεντα να κανουμε δηλαδη...Κατευθειαν στο ζουμι λοιπον!
Αφου ολοι αναγνωριζετε οτι περι της κοπρου του Αυγεια προκειται οταν αναφερεστε στα προσωπα που απαρτιζουν τα κομματα, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, ποια η λογικη να διαλεγετε απο τα σκατα, αυτα που βρωμανε λιγοτερο? Αυτο λενε 7 γενιες σ' αυτη την ψωροΑνδρεοΚωσταινα απο το 1821 και μετα και γιαυτο το μονο που καταφερνουν τοσα χρονια οι πολιτες αυτης χωρας ειναι απλα να κανουν την κοπρια λιπασμα που θρεφει την επομενη γενια κοπριας...και παλι απο την αρχη...Ρε παιδια, τα σκατα θα τα βαζατε ποτε στο τραπεζι σας ή στο κρεβατι σας? χμ, ΟΧΙ ε? Ε τοτε λοιπον γιατι τα βαζετε στη ζωη σας?....ΚΑΝΕΝΑΝ ! Οσο λιγοτερο ελεεινος κι αν φαινεται απο τον αλλο...μα ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΟ, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟ, Δεν δινω πουθενα την ψηφο μου απο το 1989 και ουτε προκειται, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ...ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 62 ΤΟΥ 1975 ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ", ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...
Μετα απο 7 χρονια φαγουρας αναλαμβανει ο αλλος με το πιο σπορ ντυσιμο που γυρισε κι αυτος απο κοινωνικο τουρισμο στο εξωτερικο και στην παραλαβη του ποστου του τι του λεει του ψηλου με τα μεγαλα φρυδια? "ΡΕ ΣΥ ΚΩΣΤΑ, ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΧΕΣ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ" ...Μ αυτα και μ' αυτα, περαααν καμια 35αρια χρονια χωρις να θεσει ποτε κανεις θεμα συζητησης γι αυτο το νομοθετημα-τερας, συμπεριλαμβανομενων και των μικροτερων κομματων.
Ε τι, χαζοι ειναι? Ισα ισα, απλα λιγοι ειναι, αλλα βουλευτες κι αυτοι, αν συμβει κατι? Κορακας κορακου ματι δε βγαζει, "Σημερα γλυτωνω εσενα, αυριο μπορει ναμαι εγω", αντε να μαζευτει μετα πλειοψηφια να παραπεμφθει κανενας...Τοσο ατυχος θα 'ναι πια? Να γιατι χρειαζεται πλειοψηφια 50% + 1 για να διωχθει ποινικα καποιος απο τους εκαστοτε "ενοικους" του κοινοβουλιου απο τους αλλους, ακριβως για να μην διωκεται ποτε εφ' οσον ειναι μελος του κυβερνωντος κομματος, εχοντας στην χειροτερη περιπτωση την ισχνη πλειοψηφια των 151 βουλευτων που απαιτουνται για την δημιουργια κυβερνησης.

Οι εκλογες τυγχανουν της πληρης απαξιωσης μου, οπως και μια σειρα γεγονοτων που υποτιμαω, ενοχλουν την αισθητικη μου, προσβαλλουν τη νοημοσυνη μου και με εξοργιζουν, θεωρωντας χασιμο χρονου την συμμετοχη μου σ' αυτα με οποιονδηποτε τροπο...Ειναι σαν μη γενομενα για μενα, στο καλαθι με τα απλυτα.

Οσο σιχαινομαι να παρακολουθησω οποιοδηποτε πρωινομεσημεραδικο μαγκαζινο και κανω ζαπινγκ, αλλο τοσο γρηγορα αλλαζω καναλι σε οποιαδηποτε πολιτικη συζητηση πεσω πανω της, αφου στην ιδια συνομοταξια των "ανυπαρκτων" εχω τον Παγκαλο με την Παπαρηγα...και τη Βάσια Χλόη...
...Απλα οι δυο χοντροι τερατοσαυροι δε βλεπονται, η αλλη ειναι απο τις χαρουμενες στιγμες του τηλεοπτικου οφθαλμολουτρου.

Παμε τωρα στο καλαθι απλυτων να δουμε τι περιεχει. Χμ, αν πλυθουν ολα αυτα, οχι μωβ θα γινουν, αλλα ουτε για δωρεα σε τσουναμοπληκτους δε θα κανουν.

Πολιτικη (εκλογες/συγκεντρωσεις), Εurovision, Στρατιωτικες παρελασεις, απονομες καθε ειδους βραβειων, Καζινος (με την πανηλιθια εκφραση, "παμε να χασουμε λεφτα, λιγα πηραμε μαζι"), Εκκλησιασμος Θεσμοφοριάζουσων μαυροντυμενων Νινζα γυναικων, Συνευρεσεις παλιων συμμαθητων που στο σχολειο δεν μιλησαν ποτε, η "επανασταση" του Μπατσελορ παρτυ πριν απο...Στρατιωτικες συζητησεις...αυτες κι αν ειναι "Το Ξενερωμα"...ειναι σαν τις κω......ί.ες, ολοι εχουν τουλαχιστον απο μια...

Τι σχεση εχουν ολα αυτα μεταξυ τους και βρεθηκαν "απλυτα" στο καλαθι? Ε! μια και μοναδικη ! Ειναι οτι πιο ασημαντο, αχρηστο, ξενερωτο, ανουσιο, αδιαφορο και θλιβερο στην ψυχοσυνθεση μου.

Θυμοσαστε την αναφορα και μονο στο ονομα "Φραου Μπλούχερ", που εκανε τα αλογα να χλιμιντρίζουν στην ταινια "Φρανκεσταιν τζουνιορ"?
Ε ετσι κι εγω οταν μου προταθει να συμμετεχω σε κατι απο τα παραπανω, ε ναι, φυσικα και στις εκλογες, εκει ειναι που εξοργιζομαι...
Ενα μειγμα ολα, που εκλυει τοση "δηθενιά", ελαφροτητα σκεψης, συναισθηματων και πραξεων...ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑ απο μικρα κι ετσι δε θα 'μαι στο ιδιο καζανι με τους αλλους που "οτιδηποτε δεν τους σκοτωνει, ισως να τους αφηνει αναπηρους"...κι ας λενε!
ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΑΚΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΜΥΔΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ, ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΗΣ...
Δε θαθελα ποτε να νιωσω οπως ενοιωσαν το '89 οι ιδεολογικα αγνοι και συνειδητοποιημενοι αριστεροι που εφυγε το πατωμα κατω απ τα ποδια τους και περασε σαν φλας μπακ η ζωη τους σε δευτερολεπτα, οι φυλακες, οι εξοριες και οι αγωνες τους...λες κι ηταν βεγγαλικο ή πυροτεχνημα...Ε, ευτυχως δε θα το νοιωσω ποτε...
Ειναι πολυ μαζοχιστικο τελικα να στηριξεις καποιον με την ψηφο σου και να του δωσεις με τα ιδια σου τα χερια τα "ηνια" με τα οποια σε εχει "ζεψει" χρονια τωρα και να λες...Ναι! Αυτον θελω γιατι ειναι πιο μαλακα τα σπηρουνια του απο του αλλου και ματωνουν τα πλευρα μου λιγοτερο.

Απο που ν' αρχισει κανεις ! Το σιγουρο παντως ειναι οτι δε θα τελειωσει. Καμια παραταξη δεν τολμαει να αντιπαρατεθει ευθεως με την εκκλησια, αλλα τι λεω? Εδω οχι μονο δεν τολμησαν να περιορισουν τα προνομια τους 4 αιωνες οι τουρκοι, αλλα τους εδωσαν κι αλλα. Και τελικα ποιο το νοημα της ασυληπτης και ασυλητης εκκλησιαστικης περιουσιας, που συνεχως ανα τους αιωνες αυξανεται και απλα αλλαζουν τα προσωπα που την διαχειριζονται? Οι διαφορες "οικογενειες" τουλαχιστον ανα τον κοσμο, οταν αποδημουν αφηνουν την περιουσια που απεκτησαν με οποιονδηποτε τροπο στα παιδια τους. Ρε μπας και ξερουν κατι στην εκκλησια οι παππαδες για τη δευτερα παρουσια σχετικα με το real estate και τις private financies και το κρατανε για παρτη τους?
Οσο για το δημοσιο της διαπλοκης? Η φαμπρικα του βολεματος του καθε αργοσχολου ψηφοφορου μετα των τεκνων του, που μοχθησε για να 'ρθει το κομμα του στην εξουσια.
Ασε τους Δημους της ευρυτερης περιοχης της Αθηνας που ειναι καμια πενηνταρια, οπου βολευονται 50 αρχοντες που τους "χρωσταει" το καθε κομμα και παραλληλα κατι χιλιαδες κομματοσκυλα που καθε 4 χρονια για κανα μηνα, (ναι ειναι αληθεια), δεν κλεινουν ματι και τρεχουν για την εκλογη του καθε Πολυχρονεμενου Βεζυρη. Ενταξει, δε γινονται μονο στο Ελλαδισταν ολα τα ρυπαρα, σιγουρα γινονται κι αλλου, αλλα πως να το κανουμε που κοτζαμ Νεα Υορκη με 18 περιπου εκ. πληθυσμο, ειναι ενας δημος?
Τα καθε ειδους και λογης προστιμα απο την ΕΕ γιατι δεν συμμορφωνομαστε με τα προσταγματα των καιρων και επιμενουμε να λειτουργουμε το ιδιο απο ιδρυσεως του ελληνικου κρατους?
Τι να πρωτοθυμηθω?

Για τις ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, για τα περιφημα ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΑ (καμια 25αρια περιπου), για τα ηλεκτρονικα τυχερα παιχνιδια, για τα κονδυλια εργων και υποδομων που "φαγωθηκαν", για την μη αναγνωριση των ευρωπαικων πτυχιων, για την παραβιαση των νομων περι ανταγωνισμου, για την εγκαταλειψη - καταστροφη του περιβαλλοντος και ολοκληρων οικοσυστηματων, για τις αυξημενες εκπομπες καυσαεριων και τιμες ρυπων και οζοντος, για την μη εφαρμογη των οδηγιων της ΕΕ σχετικα με τις ρυθμισεις στο εθνικο μας οδικο δικτυο, για τον βασικο μετοχο, τους συμβασιουχους, για την ΟΛυμπιακη, για τα παρανομα σφαγεια???

Για τη Δασικη εξαφανιση, τον Τουρισμο που "τρωει τα παιδια του", τη ραγδαια υποβαθμιση του φυσικου περιβαλλοντος, τον εμπλουτισμο του νεφους με νεους και επικινδυνους ρυπους, τα τοξικα φυκια στη θαλασσα για τα οποια αδρανουμε, για την εξαφανιση της αγριας ζωης, για τα νιτρικα στα λιπασματα που μολυνουν εδαφος, υπεδαφος και υπογεια νερα, την αρνητικη και αντιαισθητικη τσιμεντοποιηση που στην ανεκτη αναλογια πρασινου με οριο τα 10 συμφωνα με τον Ευρωπαϊκο Oργανισμο Περιβαλλοντος , η Αθηνα εδω και τρεις δεκαετιες προσφερει μονο 2,5 τετραγωνικα μετρα ανα κατοικο, την αναδασωση των καμενων και καταπατημενων περιοχων που συνεχιζεται σε εγκληματικα μικρο ποσοστο 1O-2O%???.

Το ληστρικο Ιnternet, την πανακριβη κινητη τηλεφωνια?
Το οτι το Δημοσιο δεν πληρωνει τις ΔΕΚΟ για οτι καταναλωνει?
Την αδικη χωρις ελεγχο και διασταυρωση στοιχειων διαβιωσης φορολογια?
Την μη προστασια των υδατων και της πτερωτης πανιδας, την κακοδιαχειριση επικινδυνων αποβλητων, τον περιβαλλοντικο θορυβο, την προστασια της χελωνας Caretta – Caretta (40000 ευρω την ημερα), το αποχετευτικο δίκτυο και την ρυπανση στο Θριασιο Πεδιο, τα προστιμα για τον ρυπογονο λιγνιτη που χρησιμοποιει η ΔΕΗ...

***Πανω απο 16 εκατομμυρια ευρω ημερησιως θα υποχρεωθει να καταβαλλει η Ελλαδα στην Ευρωπαϊκη Ενωση απο την 1η Ιανουαριου 2009 ως προστιμο για τις 492 ανεξελεγκτες χωματερες (ΧΑΔΑ) που υπολογιζει οτι θα παραμεινουν ανοιχτες ως το τελος του 2008 (απο τις 2.047 που ειναι ανοιχτες). ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 02-07-08 / Δεν γνωριζω τελικα τι εγινε.

Τα τελευταια 10 χρονια εχουν εκδικαστει 397 ελληνικες υποθεσεις στο Ευρωπαϊκο Δικαστηριο. Λεφτα για τα προστιμα εχουμε τελικα ε?
Τελος, η αναξιοπιστία, η υποβαθμισμενη και ελλειπης εως και κακη προσφορα υπηρεσιων, σε συνδυασμο με την ανεξελεγκτη απο τις αρχες αισχροκερδεια και η εγκαταλλειψη του αρχαιολογικου μας πλουτου και πολιτισμου, ηταν παντα και ειναι χαρακτηριστικα δειγματα συμπεριφορας ολων των κυβερνησεων που στραγγαλισαν αυτον τον τοπο, κουρελιαζοντας τα ονειρα του, θαβοντας την εμπνευση του, τσακιζοντας το οραμα του και ξεπουλωντας τον πολιτισμο του.
Είναι αξιοσημειωτο, οτι μεγαλο μερος των πολιτων της χωρας μας αισθανεται την αναγκη της φυγης και της σιωπης, που οδηγει στον μαρασμο και την απομονωση. Της φυγης απο αυτα που βλεπει και ακουει, αλλα και αδυνατει να αντιδρασει, κυριως ομως τρεπεται σε φυγη απο αυτα που ουτε ακουει ουτε βλεπει, αλλα εντονα υποθετει και δεν εχει τη δυνατοτητα να εκτιμησει κατι τι πιο αξιοκρατικο.

Το φιμωμα των διαφωνουντων που συντελειται απ την ιδιωτικη πολιτικη πρέπει βαθυτατα να μας προβληματισει και να μας ανησυχησει, διοτι αποτελει το νεο μεγαλο κινδυνο της δημοκρατιας...
Τελικα θα πρεπει να γραψω και τον επιλογο γιατι μ' αυτα και μ' αυτα κοντευει να ξημερωσει κι οσο καθομαι ολο και καποιο ακομη αρνητικο θυμαμαι και θα με βρουν οι εκλογες γραφοντας. Τωρα μολις θυμηθηκα τους εκλογικους νομους - παρωδια, που οταν τους ερχεται καμια καλυτερη εμπνευση κλοπης ψηφων απο το δευτερο κομμα και κατω, αλλαζουν το νομο. Ετσι εφευρεθηκε η δευτερη κατανομη καποτε, ενω τωρα "παιζει" ο νομος Σκανδαλιδη που τον αποδεχθηκαν ως καλυτερο και οι αλλοι, αφου δεν παιζει κανενα ρολο η διαφορα του πρωτου απο τον δευτερο στη δημιουργια κυβερνησης. Α το σωστο να λεγεται, εδω ο αντιπαλος ειχε ψαχτει καλυτερα και του το αναγνωρισαν και οι αλλοι. Το θρασσος δε των δημιουργων του νομου εφτασε στο σημειο να ζητουν την αλλαγη του επειδη δεν ειναι τοσο δικαιος και βοηθαει πολυ τον πρωτο...Ε δεν παμε καλα.
Αυτους λοιπον θα πατε να ψηφισετε αυριο. Να τους χαιρεστε ! Εγω παντως χαιρομαι γιατι μεταφεροντας τις αποψεις μου στο χαρτι, πηρα απολυτη ικανοποιηση βλεποντας τελικα ποσοι πολλοι ειναι οι λογοι που δεν με βλεπει εκλογικο τμημα 20 χρονια τωρα κι ουτε προκειται να με δει...
Φυσικα και δεν τα θυμομουν ολα αυτα και δυστυχως ειδα ανατρεχοντας στον Γκουγκλη οτι ειναι παρα πολλα τα κακως κειμενα που εχουν σωρευτει ανα τους αιωνες...Χλωμο εως απιθανο να αλλαξει κατι προς το καλυτερο οταν η καθε νεα κυβερνηση παραλαμβανει απο την προηγουμενη ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΣΚΑΤΑ. Απο που ν' αρχισει? Μονο που το σκεπτεται παθαινει εγκεφαλικο...Και σκεφτεται, αν αρχιζω να το καθαριζω σιγουρα καποιοι κωλοι θα σφιξουν, οποτε θα με ξαναψηφισουν αυτοι μετα? Αρα τα 4 χρονια ειναι τα σιγουρα, οποτε δεν περναω οσο μπορω καλυτερα, να "φτιαξω" και κατι για τα παιδια μου τωρα που με παιρνει? Οποτε το βουνο που παραλαμβανει η επομενη ειναι πιο μεγαλο...κοκ.
Και τελικα ποιος φταιει για ολη αυτη την καταντια, για τον ωχαδερφισμο, τον γραψαρχιδισμο και τον παρτακικο χαρακτηρα του Ελληνα που εχει πηδηξει στον γκρεμο οπως στα κινουμενα σχεδια και ειναι μετεωρος ελαχιστα δευτερολεπτα πριν αρχισει να πεφτει?

Μηπως φταινε ολοι αυτοι οι κατακτητες που περασαν απο τον τοπο τα τελευταια 2000 χρονια?

Ναι ρε συ, ριξτα στους αλλους οπως κανουν ολοι θα σκεφτειτε.
Το ιδιο θα 'λεγα κι εγω.

Αλλα τωρα που το σκεπτομαι, απο καπου πρεπει να αρχισε αυτο, να μη σε νοιαζει ενα μετρο διπλα απο σενα τι γινεται...΄
Λες? Ισως να βρισκεται "καπου εκει εξω" η αληθεια...

Σκεψου μονο γιατι ολοι αυτοι οι λαοι που τους λεμε ξενερωτους εμεις οι μαγκες, (Σκανδιναβοι, Κατωχωριτες, Μετα...Γαλατες, Φριτσιδες) τα περισσοτερα απο τα δικα μας σκατα που μας πνιγουν τοσα χρονια δεν τα εχουν καν μυρισει!
Σιγουρα και ολα τα παραπανω δεν συμβαινουν μονο την Ελλαδα, παραδειγμα οι εξ' αριστερων γειτονες που κυβερνουν φορα παρτιδα τα ΜΜΕ (Μεσα Μαζικης Εξαπατησης) και ο ξεμωραμενος "καβαλιερος" τους, Απολυτα επιτυχημενο το πρωτο πειραμα για το περασμα στη νεα εποχη διακυβερνησης, ευκολο αυτο σχετικα γιατι εφαρμοστηκε κατ αρχην σε μια χωρα...

Τωρα βιωνουμε το αλλο πειραμα, αυτο της νεας οικονομιας, ανακατανομη και συγκεντρωση του χρηματος σε αρκετα νεα και σαφως πιο λιγα χερια και τις νεες δοκιμαστικες προς το παρον φορμουλες και στρατηγικες για την καλυτερη προσδοκομενη αποδοση της διοχετευσης του και της "σπορας" του, σε νεα "χωραφια", μονο που αυτο το πειραμα ειναι παγκοσμιο και καθως στον δοκιμαστικο σωληνα μπαινουν συνεχως πολλα και ετεροκλητα στοιχεια, οι αναταρραξεις ειναι συχνες και θορυβωδεις!
Επίλογος για τον αυριανο ψηφοφορο...

2039, λιγες μερες πριν την πρωτοχρονια της νεας δεκαετιας, κοντα στην θαλπωρη του τζακιου με ενα ποτηρακι κοκκινο κρασι που εχει συστησει χρονια τωρα ο οικογενειακος γιατρος, σαν φαρμακο για πασα νοσο, ιδιαιτερα της καρδιας και των γειρατιων...
...Παππους πια, συζητας με τα εγγονια σου και μαθαινεις πολλα, πολλα καινουρια πραγματα και γεγονοτα που σε κανουν κι απορεις... μαθαινεις οτι καμια χιλιαδα αχρειων καρεκλοκενταυρων...((που εσυ πληρωνες το "νοικι" τους με την ψηφο σου για να μενουν σε κεινο το μεγαλο και παλιο κτιριο που απεξω καθονται κατι ψηλοι με μινι και περιεργα παπουτσια και τους φωτογραφιζουν κατι ξανθιες με μινι κι αυτες))...ειναι στην συνταξη οπως κι εσυ, αλλοι συνεχιζουν να δουλευουν κανοντας αλλες δουλειες πια, οσοι ζουν ακομη, αφου οταν τους εδιωξαν απο κεινο το μεγαλο σπιτι πανω απο την πλατεια, αρκετοι δεν ειχαν κανει τα κουμαντα τους, τα παιδια τους ακολουθησαν κι αυτα αλλα επαγγελματα, τουριστικου προσανατολισμου κυριως, αλλα με πτυχιο απαραιτητα πλεον, γιατι περασαν ανεπιστρεπτι οι εποχες που δηλωνες σερβιτορος επειδη ειχες καθαρα και κομμενα νυχια και επιανες οχτω πιατα στο ενα χερι...

...Καποιοι απ' αυτους πληροφορεισαι μετ' εκπληξεως πως ειχαν κλιση προς τον αγροτουρισμο, τον οποιο και γνωρισαν, αλλα μεσα απο τις αγροτικες φυλακες. Στο μεταξυ το μεγαλο στενομακρο εκεινο κτιριο δεν υπαρχει πια οπως το ηξερες, αλλα ειναι ενας απο τους καλυτερους ευρωπαικους Hitech συναυλιακους και εκθεσιακους χωρους, (τυφλα ναχει το Badminton Theater που ηξερες εσυ)... και τελος το αποκορυφωμα ολων...

Δε γινονται εκλογες πια...δεν υπαρχουν ρουσφετια, δεν υπαρχει βουλευτικη ασυλια, συμμετεχουν ολοι στα κοινα, παιρνουν ομοφωνα αποφασεις για καθε σοβαρο ζητημα που προκυπτει και δεν κλεβει κανεις το κρατος γιατι εχουν καταλαβει πια οτι ειναι σα να κλεβουν την τσεπη τους, το ιδιο τους το σπιτι.
Δεν εκλεγουν αντιπροσωπους για να αποφασιζουν στο ονομα τους, αλλα παιρνουν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικου και εκτελεστικου περιεχομενου, συμμετεχοντας σε πρωτοφανη κλιμακα. Ποτε μεχρι τωρα τοσο πολλοι ανθωποι δεν ειχαν περασει τοσο χρονο αυτοκυβερνωμενοι.
Επιτελους το μοναδικο και εξαιρετικου ενδιαφεροντος πειραμα της "Αμεσης Δημοκρατιας" των Αθηνων του Σολωνα-οχι του εκ Χανιων ορμωμενου-ειχε παρει σαρκα και οστα.

Μα ειναι δυνατον αναρωτιεσαι? Αυτα ποτε δεν εγιναν πραξη!!!

-Ναι παππου! στα χρονια σου δεν εγιναν, τωρα ομως η εξουσία πηγάζει και ασκείται από το λαό, που καποιες φορες κυβερνα μεσω αντιπροσωπων και αλλες με καθολικη συμμετοχη των πολιτων στις αποφασεις των συνελευσεων. Μα καλα ουτε τον ορο δημοψηφισμα χρησιμοποιουσατε στα χρονια σου? Ωρες ειναι να μου πεις οτι δεν ξερεις και οτι η λεξη Δημοκρατια ειναι συνθετη, απο τις λεξεις "Δήμος" και "Κράτος".

-Κράτος? Δήμος? χμμμ...
-Δημοψήφισμα? Τι ειπες τωρα?
...Ενα ηταν και το θυμαμαι σαν χτες...
...Ντριννννννν !!!

-Που βρισκομαι? Που ειναι τα παιδια? Κρυο κανει! Εσβησε το τζακι?

...Ντριννννννν !!!

-Ποιος ειναι?

-Απο τον Δήμο ειμαστε !!! Να μην παρκαρετε αυριο γιατι θα γινονται εργασιες στον δρομο σας. Θα περασει το φυσικο αεριο...
http://mogadishu.capitalblogs.gr/listArticles.asp?blid=318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails