Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε και εμείς εδώ...


Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις Η.Π.Α. το 1953.
Είναι ένας από τους παλιότερους και μεγαλύτερους οργανισμούς αυτού του τύπου στον κόσμο. Μετά την πρώτη συγκέντρωση ΝΑ στο Λος Άντζελες, η αδελφότητα μεγάλωνε με αργούς ρυθμούς και στις αρχές της δεκαετίας του '70 εξαπλώθηκε σε άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Αμερικής και της Αυστραλίας.
Από το 1982 που εκδόθηκε το βασικό κείμενο των Ναρκομανών Ανωνύμων με τον ομώνυμο τίτλο, η ανάπτυξη της αδελφότητας ήταν εκπληκτική.
Νέες ομάδες δημιουργήθηκαν στη Βραζιλία, Κολομβία, Γερμανία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ν. Ζηλανδία και Αγγλία.
Στο τέλος του χρόνου, 1200 ομάδες είχαν ιδρυθεί σε 11 χώρες. Τρία χρόνια αργότερα ο αριθμός των ομάδων του ΝΑ παγκοσμίως είχε τριπλασιαστεί.
Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ΝΑ ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Σήμερα υπάρχουν 27 ομάδες και γίνονται 110 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Λευκάδα και Ηράκλειο Κρήτης.
Επίσης γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι έχουν επεκταθεί πλέον σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και στην Αυστραλία. Νέες ομάδες ΝΑ ανοίγουν συνεχώς στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Κεντρική Αμερική και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Περισσότερες από 43.900 συγκεντρώσεις την εβδομάδα γίνονται σε 127 χώρες.
http://www.na-greece.gr/Brief%20history%20Greek.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails