Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

“Ετούτη η κραυγή να ακουστεί παντού – ΟΧΙ στο σχολείο του ΔΝΤ”

Τις τελευταίες μέρες οι δρόμοι του κέντρου του Ηρακλείου γέμισαν από μαθητές που διαδηλώνουν. Καθημερινά, ο αριθμός των κατηλειμμένων σχολείων αυξάνεται. Αυτές οι καταλήψεις έχουν κάτι το διαφορετικό. Πραγματοποιούνται 7 μήνες μετά από το μνημόνιο και την την κατοχή της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κοινωνία δέχεται ολομέτωπη επίθεση: μειώσεις μισθών, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Παράλληλα, η ανεργία σκαρφαλώνει σε πρωτόγνωρα ποσοστά ενώ οι απολύσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο και το δημόσιο σχολείο.
Το σχολείο της εποχής του ΔΝΤ, ή αλλιώς το «νέο σχολείο» με βάση τις εξαγγελίες της κ. Διαμαντοπούλου, έρχεται να αποτελειώσει τη δημόσια παιδεία και να εγκαθιδρύσει των σχολείο των επιχειρήσεων, το σχολείο των 28 παιδιών ανα τμήμα, το σχολείο χωρίς θέρμανση και βιβλία, το σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς ,το σχολείο της λιτότητας....Οι ανακοινώσεις περί αξιολογήσης των σχολικών μονάδων έρχονται να δημιουργήσουν τα σχολεία δευτέρης και τρίτης διαλογής. Η μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μεταθέτει την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων στους δήμους με το αντίστοιχο κονδύλι να μειώνεται στο 1/3 σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου χρόνου. Ουσιαστικά, η κ. Διαμαντόπουλου μαζί με την τροϊκα ήρθε να εγκαθιδρύσει το σχολείο της αμάθειας, το σχολείο της υποχρηματοδότησης, το σχολείο της καταστολής.
Η νεολαία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη στην κατεδάφιση του σχολείου που επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα. Δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε στο μαύρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μονόδρομος μπροστά στην ανασφάλεια, την φτώχεια και την ανεργία είναι ο αγώνας και η αντίσταση.
Μονόδρομος για εμάς δεν είναι η υπόκλιση στις αγορές. Μονόδρομος για εμάς είναι ο αγώνας για να φύγει η τρόικα και μαζί της η επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που έφερε τη χώρα στη διάλυση.

Καλούμε όλο τον ηρακλειώτικο λαό να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 25/11, στις 11:00, στην πλατεία Ελευθερίας.


Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010

Μαθητές της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails