Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Ντοκτορ - ά στην απάτη οι γιατροί.


Χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες, έπεσαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία.

Σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν και σε 10 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το «πόθεν έσχες». Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι καταθέσεις αυτές είτε προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών.... Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, στις οποίες θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί.

"Πρωταθλητές" στην κομπίνα στο ΙΚΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Βήμα" η διοίκηση του ΙΚΑ έχει στα χέρια της κατάλογο με 200 γιατρούς , οι οποίοι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010 κατέκλεβαν το ίδρυμα και τους ασφαλισμένους γράφοντας συνταγές εκατοντάεδων χιλιάδων ευρώ ακόμη και για σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους. Στον κατάλογο με την κωδική ονομασία "Τhe Champions" περιλαμβάνονται παθολόγοι, χειρουργοί, νευρολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, ακόμη και πλαστικοί χειρουργοί, οι οποίοι συνταγογραφούσαν σκευάσματα για το ...αθμα!

Πρωταθλητές αναδεικνύονται οι παθολόγοι,οι έγραψαν τον Απρίλιο σκευάσματα αξίας, 7,3 εκ ευρώ, τον Μάιο 7,2 εκ ευρώ και τον Ιούνιο 7,8 εκ ευρώ. Ενας παθολόγος κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να γράψει 8472 συνταγές αξίας 166.874 ευρώ.

Προσέξτε τώρα: Τον Ιούνιο, επειδή είχαν μειωθεί οι τιμές των φαρμάκων, οι γιατροί της απάτης διπλασίασαν τον αριθμό των συνταγών που έγραψαν και συγκεκριμένα 4.995.746 συνταγές ( ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας!) αξίας 77 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails