Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Παίζουν "ζάρια" μέσα στα πιάτα μας!


Προσωρινά!

Σαν να μην αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς σημαίνει κλωνοποίηση.

Την αναστέλλουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ σαν να πρόκειται για μπόρα που θα περάσει, κι όχι σαν ένα απόστημα που μεγαλώνει και βαθαίνει και απειλεί με μόλυνση ολόκληρο τον οργανισμό…

Να τι λέει η είδηση: Την προσωρινή αναστολή της κλωνοποίησης των ζώων για την παραγωγή τροφίμων στην ΕΕ, πρότεινε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή προτείνει ακόμη να ανασταλεί προσωρινά η χρήση κλωνοποιημένων εκτρεφόμενων ζώων και η διάθεση στην αγορά τροφίμων από κλώνους. Προβλέπεται ότι τα μέτρα αυτά θα αναθεωρηθούν μετά από πέντε χρόνια. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ενός συστήματος για τον εντοπισμό εισαγωγών αναπαραγωγικών υλικών για κλώνους, όπως είναι το σπέρμα και τα έμβρυα κλώνων. Το σύστημα θα επιτρέπει στους εκτροφείς ζώων και στον γεωργικό κλάδο να δημιουργήσουν βάση δεδομένων με τα ζώα που θα γεννηθούν από αυτά τα αναπαραγωγικά υλικά....Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Επιτροπής ο αρμόδιος, για την υγεία και την πολιτική για την προστασία των καταναλωτών, επίτροπος Τζον Ντάλι δήλωσε: «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα είναι η απάντηση στην έκκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών- μελών για τη δρομολόγηση ειδικής πολιτικής της ΕΕ σχετικά με αυτό το ευαίσθητο θέμα. Πιστεύω ότι η προσωρινή αναστολή αποτελεί μια ρεαλιστική και εφικτή λύση που να ανταποκρίνεται στα σημερινά θέματα καλής διαβίωσης των ζώων».

Ο επίτροπος υπογράμμισε ότι η πρόταση δεν θα αναστείλει την κλωνοποίηση για χρήσεις διαφορετικές, όπως την έρευνα, τη διατήρηση ειδών που κινδυνεύουν να αφανιστούν ή τη χρήση ζώων για την παραγωγή φαρμάκων. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «με την έγκριση της εν λόγω έκθεσης, το Συμβούλιο, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή θα προωθήσουν την πρόταση σχετικά με τα νέα τρόφιμα, η οποία παρέχει σημαντική συμβολή στην προστασία των καταναλωτών και στην καινοτομία» (...)

Η Δανία είναι το μόνο κράτος μέλος που επέβαλε εθνική απαγόρευση για τη χρήση κλωνοποιημένων ζώων για εμπορικούς σκοπούς, ενώ ορισμένες τρίτες χώρες χρησιμοποιούν ήδη την κλωνοποίηση για την παραγωγή εκτρεφόμενων ζώων.

Ως πότε θα τους αφήνουμε να παίζουν ζάρια πάνω στα τραπέζια μας… μέσα στα πιάτα μας;
http://www.biozo.gr/node/354

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails