Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εκκλησία, ο συνδυασμός ευρώ και Θεού.


Η καθημερινότητα αλλάζει γρήγορα και ο μέσος άνθρωπος ατενίζει το μέλλον με αβεβαιότητα. Οι σύγχρονες κοινωνίες βρίσκονται υπό καταστολή με απλούς τρόπους που όμως αδυνατεί να συνειδητοποιήσει η κοινωνία. Από την μία το τρικ της οικονομικής κρίσης (Οικονομία), με το οποίο αγχώνουν και φοβίζουν την κοινωνία ώστε να μπορεί να δέχεται κάθε απόφαση που λαμβάνεται ενάντια στα συμφέροντα του μέσου πολίτη και από την άλλη η Εκκλησία πουλάει ελπίδα και ευεργετεί μόνο όσους αποδέχονται τη δύναμή της και την επιρροή της.

Στη καθημερινότητα υπάρχουν κάποια κέντρα εξουσιών και αποφάσεων τόσο ισχυρά που κάποιοι ποτέ δεν έχουν τη δύναμη να ελευθερωθούν από αυτά, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχουν δεχτεί σε όλη τους τη ζωή....Η Εκκλησία δεν είναι αθώα και δεν έχει τυχαία επίσης τη δύναμη και την υπεροχή να στέκεται με γιγαντιαίο ανάστημα ενάντια στην τεχνητή οικονομική κρίση της εποχής. Όλοι όσοι συμμετέχουν στο σώμα της Εκκλησίας βρίσκονται σε σύγχυση μεταξύ των όσων πιστεύουν και των όσων πράττουν. Ως γνωστών το δίδαγμα του χριστιανισμού είναι η φτωχή ζωή μακριά από τα υλικά αγαθά, η αυτάρκεια και η περιφρόνηση του πλούτου.

Φυσικά και αυτό είναι μόνο μια θεωρία που πουλάνε όλοι όσοι έχουν ασπαστεί και αγαπήσει τον Χριστό γιατί βρήκαν μέσα από την αγάπη του ζεστασιά στις ΥΛΙΚΕΣ Εκκλησίες του που υπάρχουν παντού, στα ΥΛΙΚΑ μοναστήρια του που δίνουν στέγη σε όσους μόνο δέχονται να ασπαστούν τη παντοδυναμία του, στις ΥΛΙΚΕΣ συντάξεις που παίρνουν όλοι οι ιερείς λύνοντας το πρόβλημα της ζωής τους με εξασφάλιση και χωρίς άγχη που καλείται να περάσει ένας άνθρωπος έξω από τη στέγη της Εκκλησίας. Τα ΥΛΙΚΑ πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα που μεταφέρουν τους ιερείς, τα ΥΛΙΚΑ στρέμματα γης που ανήκουν στην Εκκλησία και είναι μυθικής αξίας, τα ΥΛΙΚΑ βύσματα που έχει η Εκκλησία σε όλους τους τομείς για να φτιάχνει τα δικά της παιδιά (πχ στον στρατό), τα ΥΛΙΚΑ Ευρώ που έχει ανάγκη η Εκκλησία στο γάμο και την βάπτιση ή και τα ευχέλαια και όλων των ειδών τις τελετές, η καημένη η Εκκλησία όπως λέει πρέπει να βγάλει τα έξοδά της... λέτε να είναι με ενοίκιο οι Εκκλησίες και να μη βγαίνουν; Η Εκκλησία έχει πρώτη θέση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Ραδιόφωνο-Τηλεόραση-Εφημερίδες-Περιοδικά, όλα αυτά για να τα έχεις πρέπει να έχεις ΥΛΙΚΟ χρήμα αλλιώς δε μπορείς να τα συντηρείς. Υπάρχουν πολλά ΥΛΙΚΑ ακόμα που δεν αναφέρω..

Η Εκκλησία από τη μία στην αληθινή της ουσία αρνείται το χρήμα και από την άλλη έχει τόσο χρήμα που αν αποφασίσει να ξεπουληθεί και να τα δώσει όλα στο λαό πραγματώνοντας το λόγο ύπαρξής της, δηλαδή την απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά, ο λαός θα λύσει το πρόβλημα του και θα έχει και πρώτη φορά έναν λόγο να πιστέψει ότι η Εκκλησία λέει κάποια αλήθεια. Γιατί η Εκκλησία έχτισε την περιουσία αυτή πάνω στο ψέμα και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Έχτισε την περιουσία της πατώντας στην ανάγκη για ελπίδα και την πλύση εγκεφάλου.

Η Εκκλησία αναιρεί τα όσα πρεσβεύει με τα όσα πράττει. Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα (εάν βέβαια υπήρξε και ποτέ σαν ιστορικό πρόσωπο, πράγμα που αμφισβητείται) θα έβγαζε φωτογραφίες στο πρωθυπουργικό γραφείο με την εκάστοτε κυβέρνηση; Θα ήταν με χαμόγελο δίπλα από προέδρους και πρόσωπα του συστήματος που ευθύνονται για την κακή πορεία της Ελλάδας αλλά και τη συντήρηση του μη αξιοκρατικού τρόπου ζωής; Θα δεχόταν να μετακινείται με πολυτελή Jeep; Θα είχε μεσιτικό γραφείο;

Όσο και αν σιγά σιγά οι νεότερες γενεές απορρίπτουν την Εκκλησία, ακόμα δεν έχει εισπράξει από αυτή όσα οφείλει και ακόμα τίποτα δεν έχει αγγίξει τη δύναμη της Εκκλησίας. Υπάρχει κόσμος που η πίστη στον Χριστό τυφλώνει και δηλητηριάζει την αληθινή αγάπη προς τον άνθρωπο. Η Εκκλησία διδάσκει ότι σώζεται μόνο όποιος είναι βαφτισμένος ορθόδοξος, δείχνοντας ως άπιστους κακούς όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν τη θεϊκή τύχη να γεννηθούν στο κατάλληλο μέρος. Αυτή η ρατσιστική μισανθρώπινη αντίληψη είναι κάτι που κανένας σώφρον άνθρωπος δε μπορεί να αντιληφθεί, παρόλα αυτά συσπειρώνει το σώμα της Εκκλησίας και δίνει την ευκολία σε όσους έχουν εξουσία σε αυτή να κάνουν περιουσίες και να ζουν μια ζωή μακριά από οικονομικά προβλήματα.

Η Εκκλησία πέρα από τις θεωρίες και τα όσα ψέλνει πρωί βράδυ, είναι ένας γίγαντας με μεγάλη επιρροή τόσο μεγάλος που για έναν πιστό μπορεί να πέσει βαριά στο στομάχι η αλήθεια.

Έχει ο Θεός...
http://dinatomirmigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails