Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Πείτε μας ποιος σας έχει "δέσει τα χέρια" κ.Δήμαρχε!

Σε όσα αναφέρεται πάλι, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης, σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨Νέα Κρήτη¨, δείτε εδώ: http://www.neakriti.gr/ 11/8/08 , θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά!
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα, ένα – ένα, από την αρχή:
¨Αν θέλαμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα, θα το είχαμε πράξει αναφέρεται ο κ. δήμαρχος,¨
ΣΟΦΗ κουβέντα, ΠΟΙΟΙ αν θέλαμε κ δήμαρχε? Σε σας απευθύνεται η ερώτηση αν δεν κάνω λάθος, όπως και να έχει όμως, ο κοινός νους, νομίζω αντιλαμβάνεται, όπως το θέτετε το ζήτημα, ότι ΔΕΝ θέλουμε, η κάνω λάθος??
Άρα ένα το κρατούμενο:
ΓΙΑΤΙ δεν θέλουμε??? ΠΟΙΟΙ δεν θέλουμε??? Μήπως η κοινωνία συνολικά??? Η μήπως κάποιο ΟΛΙΓΟΙ?? Και ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ?? Μήπως κάτι ξέρετε??
Συνεχίζω:
¨καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην τοπική αγορά - που, παρά τα έκτροπα, εξακολουθεί να συνεργάζεται με τα γνωστά τουριστικά πρακτορεία τύπου 18-30 από τη Βρετανία και go-go από την Ολλανδία,¨..,
νάτο πάλι, το μπαλάκι που λέγαμε, το πετάμε στους άλλους, οι ΑΛΛΟΙ φταίνε, όχι εμείς σε κάτι σχετικά με, δηλώνουμε ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΑΛΛΟΙ είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! Και καλά άλλοι είναι υπεύθυνοι, όσον αφορά την άφιξη όλου αυτού του ¨αλκοολοναρκωτικοχουλιγκανικού¨ κατά τα άλλα τουρισμού, ΕΜΕΙΣ σαν τοπική αυτοδιοίκηση, τι οφείλουμε να κάνουμε από εκεί και μετά??? ΠΡΕΠΕΙ η ΟΧΙ να θωρακίσουμε τον τόπο??? ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να εφαρμόσουμε τους νόμους??? Όλοι ΑΥΤΟΙ θεωρούν ότι είμαστε ¨μπάτε σκύλοι αλέστε¨ και συμπεριφέρονται ανάλογα γιατί ¨βρίσκουν και κάνουν¨, ΑΡΑ με την ανοχή μας?? Η μήπως δεν είναι ευνόητα ερωτήματα που γεννιούνται???
«Πρέπει το υπουργείο Τουρισμού, η τοπική κοινωνία και η αγορά να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι τουρισμό θέλουν»,
Νάτο πάλι, οι ΑΛΛΟΙ, είπαμε ότι έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και ειδικά το κράτος. ¨ΕΜΕΙΣ¨ δεν είμαστε εδώ?? ΕΜΕΙΣ?, ¨ο νοικοκύρης του σπιτιού¨?, ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ του τόπου?, ο LEADER?, Tι ΘΕΛΟΥΜΕ και τι ΕΧΟΥΜΕ κάνει στη ΠΡΑΞΗ??
¨ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο στη Χερσόνησο όσο στα Μάλια και πως αδίκως συγχέονται οι δύο περιοχές.¨
Καλά πως μπορείτε κ. δήμαρχε να γνωρίζετε, το κατά πόσο είναι έντονο το πρόβλημα στη Χερσόνησο??? Μήπως ζείτε εδώ?? [εδώ να σημειώσω ότι ΚΑΙ δήμαρχος ΚΑΙ αντιδήμαρχοι είναι κάτοικοι Ηρακλείου, δείτε στο σχετικό site του δήμου] μήπως από τα όσα κάποιοι καλοθελητές σας μεταφέρουν?? Γιατί δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε ιδία άποψη από την στιγμή που δεν βιώνεται αυτά που βιώνουμε εμείς!! Προσωπικά σας έχω μεταφέρει αμέτρητες φορές, τα όσα γίνονται! Και άλλο ΕΝΑ βασικό ερώτημα που γεννιέται εδώ:
Ο δήμαρχος Μαλίων αναγνωρίζει το πρόβλημα και το θέτει προς τα έξω, ΕΣΑΣ τι είναι αυτό που σας κάνει να στρουθοκαμηλίζεται και να μην θέλετε να δείτε την πραγματικότητα???? Αλλά και αν ακόμα δεν είναι έντονο το πρόβλημα τώρα, μήπως αν το αφήσουμε, θα είναι πολύ αργά μετά??? Τι περιμένουμε??? Η δεν βλέπουμε τα Μάλια???
Και για να τελειώνω, προς το παρόν:
¨Ο δήμαρχος Χερσονήσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εκείνους που επιρρίπτουν ευθύνες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εκτός ελέγχου κατάσταση, τονίζοντας πως τα χέρια του είναι δεμένα.¨
Εμείς σαν πολίτες, είμαστε εδώ και με τα δημοκρατικά κεκτημένα, για να κρίνουμε, κατά την γνώμη μας τα κακώς κείμενα, το έχουμε, η δεν το έχουμε το δικαίωμα κ. δήμαρχε??
Πείτε μας λοιπόν ΠΟΙΟΙ σας κρατούν τα χέρια δεμένα???
ΓΙΑΤΙ και για ποιους ΛΟΓΟΥΣ δεν μπορούν να λυθούν???
Τι είναι ΑΥΤΟ που δεν σας αποδεσμεύει, για να μπορέσετε να εκτελέσετε τα καθήκοντα σας??? Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, όπως το θέτετε!
Ότι δηλαδή θέλετε, αλλά δεν μπορείτε, αφού είστε ¨δεμένος¨!!
Κλείνοντας, θα ήθελα να μεταφέρω εδώ, αυτό που φωνάζω εδώ και καιρό τώρα, μέσα από το ίδιο ρεπορτάζ και από το στόμα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νικηφόρου Λαμπρινού:
«Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, μα πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, κεντρική και ΔΗΜΟΤΙΚΗ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια και καλή το τεράστιο αυτό πρόβλημα».
Αυτά τα ολίγα προ το παρόν!
Να αναφέρω εδώ ότι σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα ¨ΠΑΤΡΙΣ¨ εδώ:
http://www.patris.gr/articles/138927 δημοσιεύθηκε μετά από σχετική επιστολή και αναφέρεται στην ανάρτηση με τίτλο: « Η ανοχή του ¨εκτονωτικού τουρισμού¨......ας γυρίσουμε σελίδα!!» από εδώ: http://manosbee.blogspot.com/2008/08/blog-post_08.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αν ζητήσει ο δήμαρχος από την κοινωνία συμπαράσταση και βγουν μαζί προς τα έξω μπορούν να καταφέρουν πολλά μαζί??

adam είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ- ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ!!!!!

adam είπε...

(ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ)ΑΥΤΟ ΥΣΧΗΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ??? ΑΤΟΛΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ???ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ???ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ ΦΙΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.

12

sol είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΑ¨ΠΕΡΙΒΟΙΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ¨.ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙΤΕ [ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΣΟΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ} ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτόν τον τόπο και μόνο του να τον αφήναμε....θα πήγαινε καλύτερα"
Σπύρος Δανέλλης
Δήμαρχος Χερσονήσου!
Σοφές κουβέντες!

busy bee είπε...

Αν θυμάμαι και εγώ καλά, πρέπει να το έχει πει αυτό ο δήμαρχος,....πριν γίνει δήμαρχος!
Καληνύχτα στη Χερσόνησο...καλό ύπνο!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ [ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ].ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!HERCULES [Ο ΓΝΩΣΤΟΣ]

adam είπε...

ΑΝ ΕΣΥ HERKULES ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟ !! ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΣ Η ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΝΩΣΤΕ adam ΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ;ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΑΠΛΩΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΧΙΚΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΚΑΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ.HERCULES

adam είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ HERCULES ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails