Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η ζωή του Ψαρονίκου....του "δικού" μας Νίκο!!

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης. Είναι 5 χρονών όταν οι κατακτητές Γερμανοί καίνε το χωριό του και μεταφέρουν τους κατοίκους του, πρόσφυγες στο Μυλοπόταμο. Επιστρέφουν στ΄Ανώγεια μετά την απελευθέρωση. Από πολύ μικρός δείχνει την κλίση του στο τραγούδι και στη λύρα. Στα δώδεκα ο πατέρας του τού αγοράζει την πρώτη του λύρα για να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σ΄ έναν από τους πλέον περιζήτητους σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές της περιοχής του. Σε ηλικία 17 χρόνων κατεβαίνει για πρώτη φορά να δουλέψει στο Ηράκλειο,...... Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ: http://citypress-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_4250.html

6 σχόλια:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Μάνο καλημέρα !!!!!
κερνώ καφέ !!

έλα να πιούμε.
μην πολυδουλεύεις γιατί γίνεσαι μέρος του συστήματός και ξάσου !!!

χαχχαχαχααχχαχα
ωραίος ο ΝΙΚΟΛΑΣ!!

busy bee είπε...

Καλημέρα Περίπλους, ναι! πρέπει να πιούμε ένα καφέ μια κάποια στιγμή!

andy είπε...

(Έβαλε ο θεός σημάδι) το αγαπημένο μου

busy bee είπε...

Καλώς τόνε!
Δεχόμαστε και αφιερώσεις!!!!

fractal είπε...

Η φωνή της Κρήτης , η φωνή της Ελλάδας η φωνή του κόσμου. Δεν θα σιγήση ποτέ, αλλά ούτε και η εικόνα του θα ξεχαστεί. Θυμάμαι να διασχίζει το αυτοκίνητο μας μιά λεοφώρο στην Νέα Υόρκη, να ακούμε Ξυλούρη (Το Χρονικό) και να σταματάει πλάϊ μας μιά αμερικάνικη λιμουζίνα για να μας ρωτήσει τι μουσική ακούγαμε και ποιός ήταν ο τραγουδιστής..Ίσως χριαστούν πάρα πολλά χρόνια για να γεννηθεί πάλι μιά τέτοια παρουσία (όχι μόνο φωνή) στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο. Η φωτογραφία του είναι στο προσκεφάλι μου.

busy bee είπε...

Fractal! Τόσο πολύ σ` αρέσει ο Ξυλούρης??
Αν εξαιρέσεις κάποιες μεμονομένες περιπτώσεις,από κάποια αξιόλογα παιδιά σήμερα, δεν έχουμε δώσει και ότι το καλύτερο στην κρητική - έντεχνη παραδοσιακή μουσική σκηνή!
Ευτυχώς και είχαμε και τον Νίκο!...και συνεχίζουμε να έχουμε!
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails