Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ¨ΚΙΝΕΖΟΥ¨ πριν αναχωρήσει από την Κρήτη!

Στα πλαίσια της Ελληνικής φιλοξενίας και αφού επισκέφτηκε την Κρήτη, όπου και διανυκτέρευσε, (άνοιξε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, όπου ήταν κλειστή, για τον Πρόεδρο της Κίνας, - και σύντομα δικό μας – και ξανάκλεισε μετά την αναχώρηση του, εδώ σε εμάς, στην Χερσόνησο Ηρακλείου).
Κατά την συνάντηση του σήμερα με τους κατά τόπου φορείς, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κλπ, επισκέφτηκε την ύπαιθρο, ενημερώθηκε για τον τρόπο συγκομιδής του ελαιοκάρπου και στην συνέχεια επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
- Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τον Kara Man Lee και την Ελληνική κυβέρνηση, σε θέματα εξαγοράς από πλευράς μας και του ξεπουλήματος από πλευράς τους ¨φιλέτα¨, της περιουσίας του ελληνικού λαού, και ξεκινώντας αγοράζοντας τα λιμάνια της χώρας για ένα κομμάτι ψωμί, ΔΗΛΩΝΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ!!!!!!! Και από ότι βλέπω, για σας άχρηστος είναι, εμείς γνωρίζουμε εξάλλου περισσότερα, όσον αφορά την ιστορία του χώρου, καθώς ξέρουμε και κατασκευάζουμε - για σας όλα τα "μαϊμού ευτελή τουριστικά προϊόντα"(όπου και στην συνέχεια σας πουλάμε) που έχουν να κάνουν με την ιστορία σας γενικά!!!!!!

2 σχόλια:

busy bee είπε...

Διάβαζα σήμερα σε διάφορα ΜΜΕ, ρεπορτάζ για τις υπογραφές του Κινέζου προέδρου Χου ΖΙντάο και του Κωστάκη Καραμανλή για την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους και -ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την πράξη αυτή- απουσίαζε παντελώς η στοιχειώδης οικονομική και πολιτική ανάλυση του αναμφίβολα σημαντικού αυτού γεγονότος. Κάποιες χαζοχαρούμενες αναφορές μόνο, οι οποίες προφανώς αναμασούσαν τα δελτία τύπου της κυβέρνησης και των Κινέζων, κάποιος εξίσου χαζοχαρούμενος ενθουσιασμός για το “καινούργιο κοσκινάκι” στις γκρηκ μπίζνες και κάποια πρόχειρα οικονομικά συμπεράσματα γραμμένα κυριολεκτικά στο πόδι, όπως π.χ. για… “πολλαπλά οφέλη για τους μετόχους του ΟΛΠ”!

Το τελευταίο αυτό επιχείρημα το παρακάμπτουμε. Το αν δηλαδή με την υπογραφή της σύμβασης με την Cosco θα ωφεληθεί μια χώρα νησιωτική, μια χώρα ναυτιλιακή, μια χώρα μεταφορικός και διαμετακομιστικός “κόμβος” καθώς δίνει το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου αντί… “πινακίου ρυζιού” για κάποιους μετόχους…

Εξίσου γελοίο είναι και το επιχείρημα που διάβασα πως “…επιτυγχάνονται πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία”. Θα ήθελα να ήξερα τι IQ μπορεί να υπονοεί πως με την αλλαγή των ισορροπιών στο λιμάνι, όπου για παράδειγμα θα διεκδικήσουν απαιτητικά -και με τρόπους που μόνο αυτοί γνωρίζουν… πολύ καλά- μερίδιο οι Κινέζοι στο επίσημο εμπόριο, στο ανεπίσημο παραεμπόριο και στο παράνομο λαθρεμπόριο, θα ωφεληθεί η τοπική κοινωνία.

Δεν έχω κανένα λόγο να βλέπω μόνο κινδύνους. Γνωρίζω όμως, έστω κάτι λίγα, από τη σχέση λόγου χάριν της κινεζικής μαφίας, των επονομαζόμενων “Τριάδων” με τα λιμάνια και την τοπική οικονομία και κοινωνία στο Hong Kong, στη Μαλαισία, στις ΗΠΑ (π.χ. στο Frisco) στην Αυστραλία… Και δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όπως τα αναφέρουν τα χαζοχαρούμενα δημοσιεύματα του αναξιόπιστου ελληνικού τύπου. Και μια και αναφερθήκαμε στις Τριάδες, έτσι είναι γνωστοί οι πυρήνες της Κινεζικής Μαφίας, με την ονομασία να προέρχεται από μυστικιστικές θεωρίες γύρω από την σχέση της τριάδας “Άνθρωπος”, “Γη”, “Ουρανός” και στη συνέχεια να τη βρίσκουμε σε χρήση από πατριωτικές οργανώσεις (Tian Di Hui) που αντιμάχονταν στον 18ο αιώνα τον Δυτικό ιμπεριαλισμό, πολλά χρόνια δηλαδή πριν σχετιστούν με human trafficking, ναρκωτικά, κ.λπ. και κυκλοφορήσουν οι κωδικοί τύπου “Shan Chu” (αρχηγός πυρήνα Τριάδας) Fu Shan Chu (υπαρχηγός) κ.λπ. ΌΠως γνωρίζω και κάτι λίγα από το ότι στην πατρλιδα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τις ΗΠΑ, επί δεκαετίες, αιώνες μάλιστα, ο κρατικός χαρακτήρας των λιμανιών -λόγω του ρολους τους- εθεωρείτο αξίωμα!


Αλά και ποιοτικά να μην το δούμε, να το εξετάσουμε δηλαδή στυγνά και ωμά, με γνώμονα το παραδάκι, οι Κινέζοι υποσχέθηκαν επενδύσεος 300 εκατομμυρίων στα πρώτα 6 χρόνια της παραχώρησης. Τουτέστιν, 50 εκατομμύρια τον χρόνο. Σιγά τα λεφτά, παιδιά! Θα πνιγούμε στο Γουάν!

Τα λεφτά που έδωσε στις τράπεζες η κυβέρνηση, 28 δισ. ευρώ, αν τα έβαζε απόψε το βράδυ στον τόκο, σε προθεσμιακή κατάθεση και τα σήκωνε αύριο το πρωί, ο τόκος θα ήταν μεγαλύτερος! Και όμως, το διάβασα και αυτό το επιχείρημα, για τα 300 εκατομμύρια ευρώ σαν να ήταν κάτι το σημαντικά, στα ιλαρά ελληνικά ΜΜΕ!

Τώρα, στο ερώτημα αν η γεωπολιτική σημασία της σύνδεσης της Κίνας με την Ευρώπη, πιάνει τα λεφτά της, η απάντηση είναι ευνόητη…

Αν η πύλη για φτηνά εμπορεύματα που προορίζονται να κατακλύσουν τις ευρωπαΊκές αγορές με ό,τι αυτό θα σημαίνει για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, η οποία για να αμυνθεί στην κινεζική διείσδυση δε θα κόψει κέρδη από τις πολυεθνικές, αλλά μισθά και δουλειές εργαζομένων, πιάνει κι αυτή τα λεφτά της, επίσης απουελεί ερώτημα ρηρτορικό.

Οι γνωρίζοντες, ξέρουν πως η επιλογή των Κινέζων για επενδύσεις σε υποδομές και κόμβους επί ελληνικού εδάφους, δεν είναι άσχετη και με την ελληνορωσική ενεργειακή συμφωνία. Υπ΄ αυτή την έννοια, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποσπάσει πολλά. Γι άλλη μια φορά όμως, φάνηκε ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ” αλεύρι…

Εύχομαι να μην είναι έτσι τα πράγματα και να έχουν δίκιο οι… “μη αναλύσεις” των σημερινών δημοσιευμάτων στα ελληνικά ΜΜΕ. Και μακάρι δηλαδή, η υποψήφια υπερδύναμη του 21ου αιώνα να αποδειχτεί πιο ανθρώπινη από αυτήν του 20ου. Και δεν εύχομαι όσοι πανηγυρίζουν σήμερα, να το μετανιώσουν ακούγοντας αύριο μεθαύριο κάποιες σε ηλικία σαν τις κόρες τους, να τσιρίζουν στην Τρούμπα, όπως έκαναν μισό αιώνα νωρίτερα κάποιες άλλες ελληνίδες, στην ηλικία των γιαγιάδων τους σήμερα, με τους ναύτες του 6ου στόλου: -”Κορίτσια! Οι… Τριάδες”!

busy bee είπε...

Να αναφέρω την πηγή από όπου μεταφέρω το άρθρο - σχόλιο: zalmoxis.wordpress.com
Αν έχεις κάτι να πεις ανώνυμε πες το επώνυμα και χωρίς ύβρεις!!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails