Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ξεπουλήστε μωρέ και την ψυχή σας στο διάολο....!!

Διαβάζω στον τοπικό τύπο:
¨Πωλούνται τα “φιλέτα” της Κρήτης
Ρώσοι, Κύπριοι, Δανοί και άλλοι επενδυτές αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις!!"
...."Κύπριοι, Ρώσοι,…Δανοί ακόμη και Ινδοί, σύρουν τον χορό δισεκατομμυρίων στην Κρήτη.
Μεγάλες εταιρείες, αλλά και ιδιώτες με γεμάτα πορτοφόλια έχουν στρέψει όλη την προσοχή τους σε εκτάσεις της Κρήτης για να επενδύσουν τόσο σε μεγάλα συγκροτήματα όσο και μικρότερου μεγέθους παραθεριστικές κατοικίες!"...
...Φυσικά την τιμητική τους έχουν τα νότια παράλια της Κρήτης από την Ιεράπετρα μέχρι το νότο του Ηρακλείου-στα Αστερούσια!- και την ενδοχώρα μέχρι και την Παλαιόχωρα και την Κουντούρα στα Χανιά...."
"....Ήδη είναι γνωστό ότι ο όμιλος Πάπιστα σε συνεργασία με ξένους επενδυτές σχεδιάζει επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στο Τυμπάκι, η εταιρεία Emeral Developments SA., που έχει αποκτήσει 1.600 στρέμματα στις νότιες ακτές του νησιού, στην περιοχή της Aγίας Γαλήνης, Κύπριοι επενδυτές προχωρούν στη δημιουργία της πρώτης μεγάλης τουριστικής μονάδας στην τοποθεσία Πλακάκι της Παλαιοχώρας.
Μεγάλες επενδύσεις γίνονται και στην Ελούντα εκεί που η First Mediterranean Investments (FMI).
Όπου και όση να’ναι είναι το σύνθημα όπως τουλάχιστον μεταφέρουν μεσίτες στην Κρήτη……¨
Ξεπουλήστε μωρέ και την ψυχή σας στο διάολο να δω τι θα καταλάβετε!!!
Πως μπορείς να ξεπουλάς κάτι που δεν σου ανήκει???
Από πού πηγάζει το δικαίωμα αυτό???
Δανεικιά μας την έδωσαν αυτή την γη, κάποιοι άλλοι για να την παραδώσουμε και εμείς σε κάποιους άλλους και πάει λέγοντας.
Αναρωτιέμαι ποιος η ποιοι είναι αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα για να προστατέψουν τις επόμενες γενιές??
Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι? Ποιος πρέπει να μας το πει? Εθελοτυφλούμε?
Με ποια κριτήρια κύριοι ενεργούμε κατά αυτόν τον τρόπο και τι είναι αυτό που μας σπρώχνει σε αυτή την κατεύθυνση???
Κάποιες γενιές κάνανε το σκατό τους παξιμάδι γιατί έπρεπε στις παρακαταθήκες που θα αφήνανε,(δεν είχαν και πολλά να αφήσουν) ήταν και η γη, τα χώματα ετούτα.
Κάποιοι άλλοι δώσανε την ζωή τους για ετούτανε τα χώματα και μεις τα ξεπουλάμε, υποθέτω για να έχουμε την δυνατότητα να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε τα σκουπίδια που παράγει ο δυτικός πολιτισμένος κόσμος και τώρα τελευταία και ο Ασιατικός. Και ίσως για να κερδίζουμε (φαινομενικά) αρκετά έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τα υποτιθέμενα εκείνα εφόδια των παιδιών μας για να γίνουν αυριανοί υπηρέτες (των 700 ευρώ), πάλι των ολίγων, των ίδιων που ελέγχουν και σήμερα την δική μας ζωή.
Τίποτα και ποτέ δεν είχε ετούτη η χώρα να δώσει ούτε πρωτογενή ούτε δευτερογενή τομέα, και από τον τριτογενή, όπως έλεγε και η αείμνηστη Μελίνα, πολιτισμό και τουρισμό ΜΟΝΟ έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε.
Εγώ λέω τώρα που δεν θα έχουμε ούτε γη τι θα κάνουμε???
Μετανάστες στην ίδια την χώρα μας!!
Και όλα αυτά γιατί έχουμε σκύψει το κεφάλι μπροστά στο παγκόσμιο κεφάλαιο, χωρίς καμία ουσιώδη αντίσταση, χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τα αντισώματα εκείνα, για την στοιχειώδη άμυνα, με αποτέλεσμα να εισπράττουμε ψίχουλα και να λέμε και ευχαριστώ!
Τι θα πούμε αύριο στα παιδιά μας??
Κρίμα μωρέ τον τόπο να μην τον έχουν άλλοι!
Ζήτω η παγκοσμιοποίηση, ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός!!
Ζήτω η Νέα Τάξη Πραγμάτων!
Από την επίσημη πολιτεία δεν περιμένω τίποτα!
Αυτό που με κάνει να ριγώ, να ανατριχιάζω και να με φοβίζει είναι η ανυπαρξία των ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???
Γιατί δεν μιλάνε?? Τι είναι αυτό που τους κρατάει σε απόσταση??
Δεν θέλω ούτε να διανοηθώ τι λέξη "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" και αυτοί!
Και έχει από δαύτους οι Κρήτη νομίζω αρκετούς.(εννοώ και "βολεμένους" και ανθρώπους των γραμμάτων)
Δεν ξέρω αν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εθνικόφρονας, όπως επίσης δεν έχω καμία διάθεση να κινδυνολογήσω, ίσως να κάνω λάθος, πάντως κάπως διαφορετικά αντιλαμβανόμουνα την παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Έτσι μου ήρθανε στο μυαλό ετούτες οι αράδες και έτσι σας τις παραθέτω, διαβάζοντας τα σχετικά στον τοπικό τύπο.
Εσείς απλά κρίνετε.
-¨Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.¨
Ρήγας Φεραίος!
-"΄Ο,τι για τους όποιους επιχειρηματίες και τους συνεργούς τους είναι οικόπεδο, για κάποιους άλλους είναι και ΠΑΤΡΙΔΑ."
-"Δεν είναι γαλανόλευκη η σημαία σας, είναι real estate"!!!
Αλέκος Αλαβάνος!
Υστερόγραφο:
Το ψάρι βρωμάει από την κεφαλή.....δεν ξεπουλάνε μόνο τα λαμόγια(κυβερνώντες) την χώρα και τον όποιο "πλούτο" των ιθαγενών, αλλά και οι ίδιοι οι ιθαγενείς!(μιμούνται βλέπεις!!!....ότι αρπάξει ο κώλος τους)!!

10 σχόλια:

wert01gf είπε...

Ότι προλαβαίνει καθένας κάνει.

Ναυτίλος είπε...

Εκπλήσσομαι που δεν εκτιμάς τις προσπάθειες των φιλεύσπλαχνων, προς το κοινόν συμφέρων, πολιτικών αι οποίοι παλεύουν δια την ανάπτυξην της οικονομίας. Σε λίγο θα μας μιλήσεις δια το άλσος και τες λοιπές οικολογικές χαζομάρες!

Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις κανείς ... τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται πια.

Όλα για το κέρδος ... χωρίς ορθή σκέψη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

busy bee είπε...

wert01gf!
...σε λίγο καιρό θα δω τι θα πουλάνε!!!

busy bee είπε...

Γειά σου Ναυτίλε!
Σε αντιλαμβάνομαι απόλυτα!
...πραγματικά ντροπή!!!

busy bee είπε...

Odipore!
Ισοπέδωση των πάντων....πιά γη?, πιά πατρίδα? και την ψυχή μας στο διάολο!...στο βωμό της υπερκατανάλωσης των σκουπιδιών που παράγουμαι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Παραδόπιστοι! Και να πεις πως δεν τους ευνόησε σκανδαλωδώς τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ;
Ή μήπως τα ξεπουλάνε διότι έχει ήδη αρχίσει η ερημοποίηση της Κρήτης; Παίζει κι αυτό...

busy bee είπε...

Λωτοφάγε!
η απληστία θολώνει το μυαλό!
Οι λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους,(που είναι απαίδευτοι επίσης)δεν μπορούν να προβλέψουν και το τι μέλει γενέσθαι!
Το ΠΑΣΟΚ τους "πέρασε" πολύ απότομα και γρήγορα "απέναντι"!...χωρίς να μπούνε οι βάσεις και τα θεμέλια!
Υπερκαταναλωτισμός και αθέμιτος ανταγωνισμός μόνο ως προς κάθε υλικό αναλώσιμο!...με τις όποιες συνέπειες!
Μεγάλο κεφάλαιο!
Καλώς όρισες και πάλι!

fractal είπε...

Busy bee
Σου γράφω μέσα από το πλοίο επιστρέφοντας στην πατρίδα.
Το πρωί, σου είχα απαντήσει στην ανάρτησή σου σχετικά με το ξεπούλημα., αλλά λογω κακής σύνδεσης έχασα το κείμενό μου. Σου γράφω λοιπόν τώρα, εκτός internet με την ελπίδα πως κάποτε θα το στείλω. Φυσικά συμφωνώ με ολες τις απόψεις που διατυπώνεις εκεί, αλλά δύο θέματα από αυτά που θέτεις με έχουν απασχολήσει και μένα πολύ. Το πρώτο είναι εκείνο που αναφέρεται στο παθητικό ρόλο των πνευματικών μας ταγών. Πιστεύω πως είναι από τα πιο σημαντικά αν όχι το σημαντικώτερο πρόβλημα της εποχής μας. Δεν υπάρχει μια φωνή με κύρος να διαμαρτυρηθεί για όσα τρομακτικά συμβαίνουν. Μια τέτοια φωνή πιστεύω πως ήταν εκείνη του πρώην προέδου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κ Σαρτζετάκη, (τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, και ίσως κάποτε σου πω τους λόγους) της οποίας φωνής το κύρος φρόντισαν οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας, να απαξιώσουν.

Πριν λίγες μέρες ένα παιδί που διαμαρτυρήθηκε γιατί η πολιτεία ξεπουλά το μέλλον του , πυροβολήθηκε. Ο Υπουργός παιδείας, επρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη να παραιτηθεί, απολοογούμενος στην κοινωνία που του ανέθεσε το εκπαιδευτικό έργο των παιδιών της, και η ακαδημαϊκή κοινότητα να χάσει τον ύπνο της για αυτά που συμβαίνουν σε μια χώρα που τους έχει ορίσει πνευματικούς της ηγέτες.

Σήμερα ένα ιδιωτικό κανάλι μετέδιδε την κηδεία κάποιου ανθρώπου της νύχτας, που πυροβολήθηκε από ανθρώπους των σχετικών κυκλωμάτων (όπως ειπώθηκε) και να συνοδεύται από εμμετικά σχόλια με τα οποία παρουσιάζονταν ο άνθρωπος αυτός , τουλάχιστον σαν ήρωας…Θα υπάρξει κάποια φωνή να διαμαρτυρηθεί για αυτό το απαράδεκτο γεγονός που αν μη τι άλλο υποβιβάζει την κοινωνία στην οποία ανήκουμε σαν μια μεγάλη μαφιόζικη φαμίλια που κήδευε ένα νονό της??;…

Πριν δυό τρεις εβδομάδες, ένα σχολείο από κάποια περιοχή της Αττικής (με περγαμηνές στους δημοκρατικούς αγώνες,) είχε πάει στο στούντιο (υποθέτω στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου!!!!) για να παρευρεθεί στην τηλεοπτική εκπομπή γνωστής τηλεπαρουσιάστριας που είχε προσκεκλημένο ένα γνωστό μόδιστρο ομοφιλόφυλο (αλλά ξεφωνημένο) τον οποίο παρουσίαζε σαν πρότυπο επιτυχημένου ανδρός, και του οποίου τις χυδαιότητες χειροκροτούσαν τα παιδιά με την προτροπή της τηλεπαρουσιάστριας και των συνοδών καθηγητών.. Ποιος ακαδημαϊκός σηκώθηκε να φωνάξει για τον εκμαυλισμό των συνέιδήσεων? Ποιος είναι ο λόγος που δεν το κάνουν. Αδιαφορία.?
Αρα δεν τους αξιζει τιμή. Φόβος? Η Αρβελέρ κάποτε μου είχε πει «Τι να ότητα τη δύναμη, fractal, αν φοβάσαι να την χρησιμοποιήσεις? » Άρα είναι πιο αδύνατοι από σένα. Συμφέρον? Ναι ο μισθός του Ακαδημαϊκού. Μα για να έχει κανείς τα προσόντα να γίνει ακαδημαϊκός σημαίνει πως έχει τα προσόντα και να επιβιώσει, τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Ξεχωρίζω αρκετούς ανθρώπους από την κοινότητα των ακαδημαϊκών για τις σπουδαίες επιστημονικές τους επιδόσεις. Μα φτάνει μόνο αυτό, για να βρίσκονται στην κοινότητα των αθανάτων? Τω πνευματικών ταγών ενός έθνους?. Οι περισσότεροι λοιπόν είναι αθρωπάκια εξιδεικευμένα σε κάποιο τομέα της επιστήμης και δεκάρα δεν δίνουν για την κοινωνία των μισθοσυντηρούμενων που τους τιμά και τους συντηρεί. Οι γνώσεις τους και το κύρος τους είναι από αυτούς για αυτούς και φαίνεται να μην μας αφορά καθόλου το πόσο καλοί επιστήμονες είναι αφού είναι μόνο για τον εαυτό τους. Στο φλύαρο αυτό σημείωμα σου μίλησα μόνο για τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα των πνευματικών μας ηγετών. Παρ όλη αυτή τη μαυρίλα, δεν μπορεί, πρέπει να υπάρχει λύση. Και, ξέρεις, ίσως και λόγω χιακής καταγωγής και ανατροφής. η βία μου φέρνει ναυτία, και δεν μπορώ να την σκεφτώ σαν λύση..

Το άλλο θέμα που έθιγες και στο οποίο ήθελα να αναφερθώ είναι εκείνο το ερώτημα: αν υπάρχει όριο στην επιθυμία πλουτισμού και ποιο είναι.
Γνώριζα μια πολύ πλούσια οικογένεια (εφοπλιστών) η οποία ακόμα και στις μη επίσημες εκδηλώσεις χρησιμοποιούσε στο τραπέζι χρυσά μαχαιροπήρουνα. Κυριολεκτώ. Ρώτησα την κόρη τους με την οποία είμαστε φίλες, (ευτυχώς δεν αποδεχόταν εξ ολοκλήρου τις απόψεις της οικογένειάς της), τι άλλο ήθελαν να αποκτήσουν και συνέχιζε ο αρχηγός της οικογένειας με τόσο πάθος την προσπάθεια συσώρευσης πλούτου. «Τίποτα» μου είπε . «απλά δεν θέλουν να έχουν οι φίλοι τους περισσότερα από εκείνους.» Της είχα πει τότε πως αυτή η αντίληψη δεν κάνει φίλους τους ανθρώπους αλλά ανταγωνιστές.. Η απάντηση ήταν πως «δεν έχουν άλλο τρόπο να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους παρά μόνο τον ανταγωνισμό!!!» Υπάρχει λοιπόν ψυχική ασθένεια σε αυτούς τους ανθρώπους?
Είναι βέβαια και εκείνοι που θέλουν τον πλούτο για να μπορέσουν να ασκήσουν εξουσία. Μα και αυτό δεν είναι εκδήλωση ψυχικής και πνευματικής ανεπάρκειας μια και η εξουσία ασκείται αποτελεσματικά και με ασφάλλεια μόνο με την αποδοχή της ιδιότητας της »μητιδος» από τους πολίτες στον αρχηγό τους.. Η Μήτις ήταν ένα σύνολο πνεματικώς και ψυχικών ικανοτήτων που οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν κατ αρχήν στους Θεούς, αλλά και σε ηγέτες όπως στον Οδυσσέα..
Τέλος busy bee. Δεν είσουν τυχερός, γιατί το ταξείδι μας είναι υπέροχο, και πλήρωσες άσχημα το μάρμαρο της φλυαρίας μου. ,
Το Αιγαίον, «το βατό πέλαγος» αν και με χειμωνιάτικο φως , είναι ήσυχο. Κάμποσοι « Άγγελοι φτερουγίζουν» μες τα νερά του, και αρχαίοι θεοί αναδύονται και ταξιδεύουν μέσα στις φλέβες μας . Μαζί με το αίμα μας. Για μας το Αιγαίο είναι πατρίδα και αίμα. Γιαυτούς ίσως μια τουριστική επιχείρηση με δείκτες ανάπτυξης ενδιαφέρουσας οικονομικής προοπτικής. Μας χρειάζεται ένας Λαβύρηνθος και ένας Μινόταυρος. Μας χρειάζεται επειγόντως.

ikor είπε...

Μιλούν όλοι για "βία" τις τελευταίες μέρες.

Αλήθεια, είναι ή δεν είναι "βία" να ξεπουλάς τη γη των προγόνων σου, τη γη των παιδιών σου;

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η "κληρονομιά" δεν είναι το jack pot του λαϊκού!

Είναι η μέγιστη δυνατή μεταφορά ευθύνης από μια γενιά σε μια άλλη.

Ευθύνη να αξιοποιήσεις (=να δώσεις αξία) τη γη που σου δόθηκε, όχι να την ξεφορτωθείς!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails